Voorruit vervangen Peugeot 3008

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 3008

De Peugeot 3008 is de eerste midi-SUV van de Franse autofabrikant en kreeg de tongen goed los. Het werd een groot succes voor PSA, waarbij alleen in Nederland al meer dan 28.000 exemplaren verkocht werden. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 3008, dan kunt u prima op de after market terecht. Al voor € 379 heeft u een nieuwe voorruit die tevens geschikt is voor de Peugeot 5008.

Voordat we de mogelijkheden op de after market bekijken, zetten we eerst de Peugeot 3008 in de schijnwerpers. Waarom is dit model zo succesvol en wat is het ene minpunt waar nagenoeg alle gebruikers over vallen?

De Peugeot 3008, de eerste midi-SUV van Peugeot – en direct een succes

In 2008 werd de Peugeot 3008 aan het publiek getoond. Een midi-SUV ofwel een cross-over SUV in het segment van de middelgrote auto’s. Het is de allereerste auto die Peugeot in dit segment geplaatst heeft en PSA
heeft direct uitgepakt. Een stoer design, meer oog voor de afwerking en aandacht voor details, iets waar Peugeot niet bepaald bekend om staat. De productie van de Peugeot 3008 startte in 2009 op het PF2-platform
van PSA.

In 2016 toonde Peugeot de tweede generatie van de Peugeot 3008, die de ‘New Peugeot 3008 SUV’ genoemd werd en dus géén Peugeot 3009 werd zoals gebruikelijk zou zijn bij Peugeot. Het gaat hier overigens duidelijk om een nieuwe generatie: een kleiner stuur (zoals ook in de Peugeot 208, Peugeot 2008 en de Peugeot 308), een ander platform (EMP2-platform) en meer features dan de eerste generatie van de 3008 kende. De tweede generatie van de 3008 wordt in China overigens als Peugeot 4008 verkocht, omdat de eerste generatie daar nog gewoon op de markt is.

De tweede generatie: veel pluspunten en twee minpunten die meekomen uit generatie 1

Er zijn twee minpunten die herhaaldelijk genoemd worden wanneer het gaat om de Peugeot 3008. Het eerste minpunt is dat PSA een SUV op de markt gezet heeft, waarbij vierwielaandrijving geen optie is. De 3008-modellen zijn uitsluitend verkrijgbaar met aandrijving op één as. Om dit goed te maken, heeft Peugeot wel een andere feature uit de kast getrokken: Hill Decend Control, een cruise control functie die gebruikt kan worden om met maximaal drie kilometer per uur van een steile helling te rijden. Helaas heeft u daar vrij weinig aan in Nederland.

 
Het andere minpunt is (opnieuw) het touchscreen dat gebruikt wordt in de Peugeot 3008. De i-Cockpit
in de tweede generatie reageert traag of nauwelijks. Aangezien de klimaatbeheersing ook ergens onder een menufunctie weggemoffeld is, maakt dit het comfort niet echt optimaal. Dit probleem is niet uniek voor dit type, Peugeot verliest bij alle modellen terrein met het touchscreen waar autofabrikanten als Volkswagen en Audi dit veel beter voor elkaar hebben.

Tegelijkertijd heeft de tweede generatie meer bagageruimte dan alle concurrenten, op de Volkswagen Tiguan nu. Dit is te danken aan het flexibele EMP2-platform waarop ook de Peugeot 308 en de Citroën C4 Picasso gebouwd zijn.

Het succes van de Peugeot 3008

De Peugeot 3008 was een grote stap voor PSA in een nieuwe markt, waar concurrenten al langer experimenteerden met SUV-modellen. Maar het succes viel geenszins tegen. De tweede generatie van de 3008 werd uitgeroepen tot auto van het jaar 2017, waardoor de aandacht vol op dit model kwam te staan. In Nederland werden meer dan 28.000 modellen verkocht, wat bijna in het niet lijkt te vallen bij bijna een half miljoenen modellen die in 2012 door de Fransen gemaakt werden.

De Peugeot 3008 is daarmee een groot succes geweest voor Peugeot, waarbij velen de tweede generatie prefereren omdat dit een ‘echte SUV’ geworden is, zoals Autovisie TV nog eens duidelijk laat zien op YouTube:

Wanneer moet uw Peugeot 3008 voorruit vervangen worden?

Een ster of een scheur in de voorruit, het kan op elk moment gebeuren. Maar hoewel autoruitschade bijzonder vervelend is, is het niet altijd nodig om direct de voorruit te vervangen van uw Peugeot 3008. Wanneer moet een autoruit vervangen worden: bij ruitschade in de voorruit in het zichtveld van de bestuurder

  • In de vorm van een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter
  • In de vorm van een vertakte scheur

Heeft de ruitschade een beperktere omvang, dan is het niet nodig om direct de voorruit te vervangen. Houdt wel de omvang van de ruitschade in de gaten: een ster of barst kan verder scheuren bij grote temperatuurverschillen waarna de autoruit vervangen wel acuut nodig kan zijn.

Kan ik de voorruit van mijn Peugeot 3008 zelf vervangen?

Die kans is bijzonder klein. Bent u geen specialist op dit gebied en moet u op zoek bij Google naar ‘hoe moet je een autoruit vervangen’, beperkt u zich dan tot het vervangen van de zijruit van de Peugeot 3008. De voorruit kan het beste vervangen worden door een specialist, want:

  1. Een verkeerd gemonteerde voorruit kan losschieten wanneer u ineens krachtig moet remmen
  2. Bij onjuiste montage gaat de voorruit lekken op plekken waar u dit nooit direct waarneemt – u verliest de besparing daarmee direct aan alle reparaties die gedaan moeten worden om interieur en elektronica te herstellen

Bent u automonteur of heeft u veel ervaring met het vervangen van voorruiten? Dan kunt u al het autoglas ook bij ons bestellen zonder montage. Indien gewenst kunt u dit zelfs bij ons ophalen.

Hoe kan ik besparen op een nieuwe Peugeot 3008 voorruit?

Wilt u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw nieuwe voorruit? Dan kunt u eigenlijk niet om after market autoglas heen. Onze nieuwe voorruiten zijn vaak voordeliger dan de tweedehands autoruiten die u voor de Peugeot 3008 vindt. Dat heeft te maken met één klein element in merkruiten. Het gaat om het merklogo, dat eigenlijk niets voor uw ruit doet.

Officiële Peugeotvoorruiten zijn voorzien van een merklogo. Dit betekent dat de voorruiten alleen door PSA-dealers verkocht mogen worden en deze exclusiviteit zorgt automatisch voor een hogere prijs. After market autoruiten zijn niet voorzien van een merklogo, maar zijn verder identiek aan het merkglas. Sterker nog, zij worden gefabriceerd op dezelfde manier en met dezelfde machines als de merkvoorruiten van Peugeot. Maar zonder merklogo valt de prijs veel lager uit.

Wat kost een nieuwe voorruit voor een Peugeot 3008?

Voor € 379 is er al een nieuwe voorruit voor de Peugeot 3008. Deze voorruit is ook geschikt voor de Peugeot 5008. De afmetingen zijn exact gelijk, waardoor deze gewoon uitwisselbaar zijn. Deze prijs is inclusief btw, exclusief bezorging en zonder montage. Een gemonteerde voorruit op locatie kost € 499 (inclusief btw) binnen Nederland. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners monteren de voorruit dan binnen drie werkdagen. Heeft u meer haast? Voor een kleine vergoeding zorgen we ervoor dat u binnen 24 uur al een nieuwe voorruit in uw Peugeot 3008 of 5008 heeft.

Geschikt voor:

Prijs:

Voorruit Peugeot 3008 vanaf 2016, met verwarming, camera en regensensor

€ 479,00

Voorruit Peugeot 3008 vanaf 2016, met camera en regensensor

€ 399,00

Voorruit Peugeot 3008 vanaf 2016, met camera

€ 399,00

Voorruit Peugeot 3008 van 2009 tot 2016 met regensensor

€ 379,00

Voorruit voor de Peugeot 3008 van 2009 tot 2016

€ 379,00

Clipset voor de zijlijsten van de Peugeot 3008

€ 20,00

Eventuele montage aan huis of op het werk

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Direct de voorruit laten vervangen van uw Peugeot 3008

Moet de voorruit van uw Peugeot 3008 vervangen worden? Op onze website vindt u alle passende voorruiten voor uw Peugeotmodel. Tijdens het gemakkelijke bestelproces geeft u zelf aan of u de voorruit met of zonder montage wilt bestellen en of u deze bezorgd wilt hebben of zelf ophaalt.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u dat we met u meekijken? Neem dan even contact met ons op zodat we u kunnen assisteren bij het vinden van de juiste voorruit.