Voorruit vervangen Ford Kuga

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Ford Kuga

De Ford Kuga is een frisse compacte cross-over die vooral bedoeld was voor de Europese markt, maar de Amerikanen konden het niet laten om op een later moment tóch de Kuga als Ford Escape (generatie 3) in Noord-Amerika aan te bieden. De Kuga is een praktische, fraaie SUV in het C-segment en is een redelijk succes geworden op de Nederlandse markt. Heeft u een Kuga en moet de voorruit vervangen worden vanwege ruitschade in de autoruit? Dan vindt u bij ons altijd autoglas met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voordat we u verrassen met de scherpe prijs van een nieuwe voorruit, kijken we eerst naar de Ford Kuga die op het moment van schrijven nog altijd in productie is.

2008: de première van de Ford Kuga in het premiumsegment

In 2008 kwam de Ford Kuga voor het eerst op de markt en het model werd gebouwd in Duitsland. Voor de markt in Groot-Brittannië werden alleen de duurste uitvoeringen beschikbaar gesteld, de Zetec en Titanium. De nieuwe Kuga werd gebouwd op het C1-platform,
waarvan we ook de Ford Focus kennen.

Al in 2007 keek Ford naar de mogelijkheden om het model in Noord-Amerika aan te bieden, maar besloot dit niet te doen vanwege de nadelige wisselkoers (euro naar dollar). Deze zou ervoor zorgen dat de marge op de modellen te klein zou zijn. In 2011 besloot Ford toch de tweede generatie Ford Escape uit productie te halen in Noord-Amerika en deze te vervangen voor een derde generatie in 2012 die gebaseerd was op de Ford Kuga.

De hybride Kuga, een mijlpaal voor Ford in Europa

In de Verenigde Staten heeft Ford al hybride-modellen op de markt sinds 2004, maar in Europa was de Ford Kuga hybride de pionier voor het Amerikaanse automerk. Pas toen Ford meer dan 100.000 hybride-modellen in de VS verkocht had, was het de beurt aan Europa om een stekkerauto van Ford te zien.

Tweede generatie van 2012 tot en met 2019

Naast de derde generatie van de Ford Escape kwam ook de tweede generatie van de Ford Kuga op de Europese markt in 2012. Het was de Europese afdeling van Ford die hier de meeste zeggenschap in had. De tweede generatie werd direct al aangeboden met vier verschillende EcoBoost-benzinemotoren (van 148 tot 239 pk) en Duratorq-dieselmotoren (138 tot 178 pk), inclusief met aandrijflijnen voor alle vier de wielen.

Derde generatie vanaf 2019

In 2019 kwam vervolgens de derde generatie van de Ford Kuga op de markt, de generatie die op het moment van schrijven nog altijd in productie is. Dit model werd in Amerika aangeboden als vierde generatie van de Ford Escape en zou ook in China als Escape aangeboden worden in plaats van Kuga. De derde generatie omvatte onder andere een plug-in hybride met een actieradius van 48 kilometer, twee turbo-viercilinders met acht versnellingen en Android Auto ingebouwd in de modellen.

 
De derde generatie werd niet langer op het C1-platform gebouwd, want deze werd ingewisseld voor de C2,
waarmee het model aanzienlijk langer en breder geworden is.

Is de Ford Kuga een verkoopsucces geworden voor het Amerikaanse merk?

Met alle verschillende talen op de uiteenlopende markten waar automodellen aangeboden worden, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de betekenis van een naam. Ford is hierbij de fout ingegaan toen het de Kuga op de markt zette in Kroatië, Servië en Kroatië. ‘Kuga’ betekent hier namelijk ‘plaag’ (de ziekte die in de middeleeuwen meer dan 30% van de Europese bevolking het leven kostte). Op deze markten werd de Ford Kuga dan uiteraard ook geen succes.

 
Op andere markten scoorde de Kuga prima. Ook in Nederland, want hier zijn inmiddels zo’n 20.000 exemplaren
verkocht, wat niet slecht is voor een premiummodel dat vooral het duurdere marktdeel aan moet spreken. De Kuga staat tussen de Ford Fusion (22.000) en Ford Focus C-Max (19.000) op de ranglijst voor meest verkochte Ford-modellen in Nederland.

Ford kwam overigens al in 2008 met een bijzondere reclame voor de Kuga (die vindt u onder deze tekst). Ironisch genoeg prees Ford de Kuga aan omdat het belangrijk was om te breken met tradities en bekende ontwerpen, en met een schone lei te beginnen, waarmee de reclame vooral kritisch was ten opzichte van de autobouwer zelf, die jarenlang ontwerpen, onderdelen en ideeën uit de voorgangers van nieuwe modellen had gehaald.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Ford Kuga?

Schade in de voorruit is bijzonder vervelend, zeker omdat het even schrikken is wanneer u een steentje tegen de voorruit hoort tikken. Toch hoeft u lang niet altijd op zoek naar een nieuwe voorruit wanneer uw voorruit beschadigd raakt. De ruitschade is namelijk alleen reden voor afkeur bij de apk wanneer het gaat om een vertakte scheur of ster met een diameter van minstens 20 millimeter én deze schade in het zichtveld van de bestuurder zit.

Het belang van onbelemmerd zicht op de weg

Ook wanneer de ruitschade geen reden voor afkeur is, kunt u ervoor kiezen om een nieuwe voorruit te bestellen. Een schone voorruit zonder afleidende ruitschade zorgt voor de beste concentratie tijdens het rijden en maakt de reis aanzienlijk meer ontspannen. Houd er ook rekening mee dat ruitschade ervoor kan zorgen dat binnenkomend licht op onvoorspelbare wijze weerkaatst wordt en u kan verblinden tijdens het rijden.

Wat kost een nieuwe Ford Kuga voorruit?

U heeft al een nieuwe Ford Kuga voorruit voor € 399. Let bij het bekijken van de modellen in ons aanbod op het modeljaar en de functies die u wilt, zoals een verwarming of regensensor. Tijdens het bestelproces kunt u zelf aangeven of u de voorruit inclusief montage wilt bestellen en wanneer de voorruit vervangen moet worden. De pagina past de prijs direct aan bij elke selectie, zodat u altijd weet wat de totaalprijs is zonder dat u de pagina verlaat of moet vernieuwen.

Kunt u zelf de voorruit van uw Ford Kuga vervangen?

Zelf een autoruit vervangen is vaak mogelijk wanneer het gaat om een zijruit, maar in het geval van voorruitvervanging is het verhaal anders. Hierbij is het van groot belang dat er nauwkeurig gewerkt wordt, om beschadiging van de nieuwe ruit en auto te voorkomen. De juiste montage zorgt er daarnaast voor dat de voorruit niet los kan schieten wanneer u bijvoorbeeld abrupt moet remmen.

Om het u makkelijker te maken, werken wij samen met FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Zij vervangen autoruiten op locatie in heel Nederland en België. Het maakt niet uit of uw auto bij het winkelcentrum staat, op uw eigen oprit of bij het kantoor waar u werkt; onze partners zorgen ervoor dat u binnen korte tijd weer veilig de straat op kunt met uw Ford Kuga.

Regelt u vandaag nog een nieuwe voorruit voor uw Ford Kuga?

Onze after market voorruiten voor uw Ford Kuga zijn aanzienlijk goedkoper dan de voorruiten die uw Ford-dealer aanbiedt. De kwaliteit van het autoglas is identiek, maar omdat onze voorruiten niet voorzien zijn van een merklogo, zijn zij niet zo exclusief en daarmee niet onnodig duur. Zoekt u een nieuwe voorruit voor uw Ford Kuga en wilt u zeker weten dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest, dan zijn onze after market voorruiten de beste optie. U kunt deze zelfs exclusief montage bestellen wanneer u zelf aan de slag wilt of iemand kent die de voorruit van uw Ford Kuga kan vervangen.

Kunt u de juiste voorruit niet vinden of heeft u vragen over een van de producten? Neemt u dan vooral contact met ons op, zodat één van onze specialisten u direct persoonlijk verder kan helpen.