Voorruit vervangen BMW 5 serie

Loading...
Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw BMW 5-Serie

Als het gaat om de bestverkochte modellen van BMW, dan prijkt de BMW 5-Serie hoog in de lijst, vlak achter de absolute nummer 1, de 3-Serie. De 5-Serie is al in productie vanaf 1972 en wordt ook tegenwoordig nog steeds gefabriceerd door de Duitse autobouwer. Inmiddels staat de teller al ruim over de vijf miljoen. Bent u eigenaar van een van deze exemplaren en moet de voorruit van uw BMW 5-Serie vervangen worden, dan is het verstandig om eerst eens naar after market autoglas te kijken, waarmee u flink op de kosten kunt besparen.

Voordat we kijken naar de kosten van een nieuwe BMW 5-Serie voorruit, kijken we eerst naar het model van BMW dat een ongelooflijk succes geworden is.

1972; het geboortejaar van de BMW 5-Serie

In 1972 kwam de eerste BMW 5-Serie uit de fabriek rollen. Het sedanmodel verving de sedanlijn die op dat moment in productie was en kreeg een viercilindermotor. De zescilinder werd een jaar later geïntroduceerd. Een echt topmodel (een M-model ofwel High Performance) werd niet aan de eerste generatie toegevoegd, dat zou pas bij de tweede generatie gebeuren die in 1981 het levenslicht zag.

De E28-modellen (de tweede generatie van de BMW 5-Serie) kreeg direct een vier- en een zescilinder, beide benzinemotoren. Twee jaar na de introductie werd er een dieselmotor aan het motoraanbod van de BMW 5-Serie E28 toegevoegd. De tweede generatie was ook het punt waarop de eerste M5 geproduceerd werd.

Pas in de derde generatie (1988-1996) kwamen er meer types voor de BMW 5-Serie; de Touring werd aan de sedanmodellen toegevoegd. Ook kreeg de BMW 5-Serie vanaf dit moment een V8-motor, vierwielaandrijving en kon u kiezen uit maar liefst 9 verschillende motoren onder de motorkap.

Generaties 4 tot en met 7 van de BMW 5-Serie

Van 1995 tot 2003 werd de vierde generatie (E39) geproduceerd, waarna de vijfde generatie uit de fabrieken zou rollen van 2003 tot 2010. Het motoraanbod werd vernieuwd, net als de technologische hoogstandjes die we van BMW mogen verwachten. Van 2010 tot 2017 werd de zesde generatie geproduceerd, waarna de zevende generatie van het legendarische model het levenslicht zou zien.

Het topmodel BMW M5 CS

Elke generatie behalve de eerste heeft een topmodel meegekregen voor de BMW 5-Serie. Het zou te veel zijn om alle modellen de revue te laten passeren, maar de BMW M5 CS mag eigenlijk niet ontbreken op een pagina die gaat over de 5-Serie. Toegegeven, het is niet een auto waarmee u boodschappen gaat doen. Het is ook geen ‘tweede auto op de oprit’. Het is een monster. De BMW M5 CS is per definitie een auto waarmee u de aandacht trekt, al dan niet dankzij de 635 pk, het strakke uiterlijk of de aandacht voor detail bij het ontwerp.

Van 0 naar 100 kilometer per uur kost u slechts 3 seconden. Wegligging in de bochten is optimaal. En dankzij de gewichtsreductie staat dit model garant voor verbluffende prestaties. BMW heeft zelfs besloten de advertentie een kunststukje te maken, wat de BMW M5 CS compleet tot zijn recht laat komen.

Is de BMW 5-Serie een succes geworden?

De BMW 5-Serie is de definitie van succes. Het model is op het moment van schrijven al meer dan 115.000 keer verkocht in Nederland. In Europa sloegen de modellen van de 5-Serie ook aan; al in januari 2008 werd het 5 miljoenste model van de BMW 5-Serie gemaakt. Het enige model van BMW dat beter verkocht dan de 5-Serie is de BMW 3-Serie.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw BMW 5-Serie?

Ruitschade is vervelend, maar schade aan uw voorruit betekent lang niet altijd dat de ruit vervangen moet worden. Integendeel; in de meeste gevallen is voorruitschade geen reden voor paniek, zeker niet wanneer de ster of barst buiten het zichtveld van de bestuurder zit. Er zijn twee gevallen waarbij de voorruit wel aan vervanging toe is. Dat is het geval bij een ster met een diameter van minstens 20 millimeter of een vertakte scheur, beide in uw zichtveld wanneer u achter het stuur zit.

Zit de ruitschade buiten uw zichtveld of is de schade beperkt, dan mag u gewoon doorrijden; dit is namelijk geen afkeurpunt voor de apk. Het is wel verstandig om de scheur of ster in de gaten te houden. De ruit kan namelijk verder scheuren.

Wat kost een nieuwe BMW 5-Serie voorruit?

U heeft al een nieuwe BMW 5-Serie voorruit voor € 199. Dit is een groen getinte voorruit voor het modeljaar 1988-1995 exclusief bezorging en montage.

In het overzicht met geschikte voorruiten voor de BMW 5-Serie selecteert u eenvoudig de voorruit die u wilt. Vervolgens komt u bij een keuzemenu, waarbij u zelf aangeeft of u bezorging en montage wilt. De getoonde prijs verandert bij het maken van elke keuze, zodat u precies weet wat de kosten zijn voor de nieuwe ruit of een nieuwe BMW 5-Serie voorruit inclusief montage.

Kan ik de BMW 5-Serie voorruit zelf vervangen?

U kunt de nieuwe BMW 5-Serie voorruiten bestellen zonder montage wanneer u dit zelf kunt doen. Kunt u dit niet zelf of weet u niet zeker of u een autovoorruit kunt vervangen, dan kiest u voor een nieuwe voorruit inclusief montage door onze gecertificeerde montagepartners. Zij monteren nieuwe autoruiten door heel Nederland en België, ook op locatie.

U bepaalt zelf hoeveel haast u hierbij heeft. Wij kunnen spoedvervanging verzorgen tegen een meerprijs. Kiest u voor 8 tot 14 werkdagen, dan komt u op de laagst mogelijke kosten voor ruitvervanging.

Hoe kunnen wij de nieuwe voorruiten voor de BMW 5-Serie zo goedkoop aanbieden?

Onze nieuwe voorruiten voor BMW-modellen zijn aanzienlijk goedkoper dan de voorruiten die uw BMW-dealer heeft. Opmerkelijk, want de kwaliteit van het autoglas is identiek. Onze voorruiten worden zelfs in dezelfde fabriek gemaakt als die van uw dealer. Het grote verschil is het logo in het autoglas. BMW-voorruiten met een merklogo mogen alleen verkocht worden door de BMW-dealer. U betaalt dus voor het exclusieve karakter terwijl het merklogo niets voor de ruit zelf doet. Daarom bieden wij alleen autoruiten aan zonder merklogo.

Wanneer mogen wij uw BMW 5-Serie voorruit vervangen?

Heeft u een BMW 5-Serie en moet de voorruit vervangen worden van uw auto? Bij ons vindt u uitsluitend autoglas met de beste prijs-kwaliteitverhouding, inclusief specialisten die uw voorruit op locatie voor u vervangen. Kunt u de juiste voorruit niet vinden voor uw BMW 5-Serie of wilt u dat wij met u meekijken om de juiste ruit te vinden? Neemt u dan contact met ons op, zodat we u persoonlijk kunnen assisteren bij uw zoektocht.