Voorruit vervangen Volvo XC60

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Volvo XC60

De Volvo XC60 deed bij introductie in 2008 al veel stof opwaaien, maar het was de tweede generatie die autoliefhebbers echt warm liet lopen voor deze compacte cross-over SUV uit Zweden. Een ruime, luxe gezinsauto vol uiteenlopende features en een design waarbij gedacht is aan de lange ritten én de boodschappentrip. De XC60 is een succesnummer voor de Zweedse automaker geworden en is op dit moment nog steeds in productie.

Heeft u een Volvo XC60 met voorruitschade en moet de voorruit vervangen worden? Dan vindt u bij ons nieuw autoglas met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voordat we hier verder op ingaan, kijken we eerst naar dit stoere model van Volvo.

De Volvo XC60: een stoere, robuuste SUV uit Zweden

De Volvo XC60 is (net als veel modellen van Volvo) geen losstaand model. Het is onderdeel van de ’60 serie, waarin u ook de Volvo S60 en uiteraard de Volvo V60 vindt. De XC60 is het model dat de cross-over SUV-markt moest veroveren, mede dankzij het glazen dak en een compleet nieuwe voorzijde van de auto. De 20 inch wielen maakten de stoere en robuuste look af bij de release in 2008.

 
Op het moment van ontwikkeling was Volvo eigendom van Ford en daarom werd besloten om de technologie van de Freelander van Land Rover (op dat moment ook onderdeel van Ford) te lenen voor de nieuwe XC60. Het model werd op het P3-platform
gebouwd en er werd uitvoerig samengewerkt met Ford om te zorgen dat de XC60 ook off-road spektakelstukjes neer kon zetten.

In 2013 werd een facelift uitgevoerd die voor de hele ’60 serie zou gelden. Het grootste gedeelte had betrekking op cosmetische aanpassingen. De grootste, opvallende verandering was het 7 inch touchscreen scherm dat prominent in de auto geplaatst zou worden. Dit was ook het model dat nog als plug-in hybride uitgevoerd zou worden onder de eigen batch. Pas vanaf 2021 zouden deze modellen de naam ‘Recharge’ krijgen om het onderscheid duidelijker te maken.

De tweede generatie vanaf 2017

De XC60 is sinds 2009 een van de meest verkochte modellen van Volvo op tal van markten, maar pas bij de tweede generatie zou het model écht opvallend en verfrissend worden. Ditmaal werd er gekozen voor het SPA-platform (Scalable Product Architecture),
waar vervolgens ook de Volvo S90, Volvo V90 en de Volvo XC90 op gebouwd zouden worden. Het belangrijkste aan de tweede generatie waren het nieuwe platform en de uitrustingsopties Dynamic, Inscription en R-Design.

Is de Volvo XC60 een verkoopsucces geworden in Nederland?

Met een verkoopaantal van ruim 26.000 op dit moment (het model is nog in productie tijdens het schrijven van dit artikel), lijkt het succes van de XC60 relatief klein, zeker wanneer we het afzetten tegen modellen als Volvo V40, Volvo S40 en de Volvo V70. Dit is echter een vertekend beeld, want de Volvo XC60 is een exclusieve premium SUV die in een veel hoger marktsegment geplaatst is. Niet alleen zijn de verkoopcijfers daarmee beter dan zij lijken, ook uit tal van testen en reviews blijkt dat de Volvo XC60 een bijzonder goed model is. Dat geldt niet alleen voor het basismodel, ook de XC60 Recharge gooide hoge ogen. In de test van Autoreview vermorzelde de plug-in hybride uit Zweden de BMW X3 xDrive30e, de Hyundai Santa Fe PHEV en de Land Rover Discovery Sport P300e.

Om duidelijk te maken hoe goed dit model eigenlijk is, zouden we een reclamespot kunnen laten zien van de XC60, maar Volvo had waarschijnlijk het budget al gereserveerd voor de reclame voor de XC70 met Zlatan Ibrahimovic. Daarom raden we onderstaand filmpje aan, waarin u zelf kunt zien hoe de XC60 presteert bij de ‘elandtest’, één van de zwaardere testen die in Zweden uitgevoerd wordt.

Wanneer moet de voorruit van uw Volvo XC60 vervangen worden?

Ruitschade is vaak even schrikken, zeker wanneer het ontstaat door een steentje dat tegen de voorruit spat tijdens het rijden. De voorruit hoeft niet altijd vervangen te worden bij ruitschade. In slechts twee gevallen van voorruitschade komt de auto niet meer door de apk. Het gaat hier om schade in het zichtveld van de bestuurder waarbij minstens sprake is van:

  • Een ster met een diameter van 20 millimeter.
  • Een vertakte scheur.

In alle andere gevallen kunt u gewoon door blijven rijden met ruitschade. We raden u wel aan de ster of barst met enige regelmaat te bekijken om te zien of deze niet verder gescheurd is.

Wat kost een nieuwe Volvo XC60 voorruit?

U heeft al een nieuwe voorruit voor uw Volvo XC60 voor € 399. Dit is de prijs van de nieuwe voorruit inclusief btw, maar zonder montage en exclusief bezorging. Wij kunnen goedkope autoruiten aanbieden omdat wij uitsluitend after market autoglas in ons aanbod hebben. Dit autoglas wordt in dezelfde fabrieken gemaakt als de originele voorruiten van Volvo en heeft exact dezelfde kwaliteit.

De prijs van onze autoruiten is echter aanzienlijk lager, omdat ons autoglas geen merklogo heeft dat het autoglas exclusief en daarmee aanzienlijk duurder maakt. Wilt u het beste autoglas tegen de laagste prijs, dan kiest u voor after market autoglas. Onze nieuwe voorruiten zijn zelfs vaak goedkoper dan de originele tweedehands voorruiten voor uw Volvo XC60.

De voorruit van uw Volvo laten vervangen op locatie

Om het u nog makkelijker te maken, werken we samen met FOCWA-gecertificeerde montagepartners die autoglas op locatie vervangen door heel Nederland en België. Wanneer uw auto goed bereikbaar is voor onze partners, dan zorgen zij ervoor dat de voorruit van uw Volvo XC60 vervangen wordt terwijl u boodschappen doet, werkt of gewoon thuis bent.

Bent u zelf specialist op het gebied van autoglas of heeft u een garage? Dan kunt u ook bij ons terecht voor autoglas zonder montage en zelfs zonder bezorging. Wij werken samen met uiteenlopende onafhankelijke garages in Nederland en België die hun klanten graag blij maken met ons scherp geprijsde autoglas.

Bestel vandaag nog een nieuwe voorruit voor uw Volvo XC60

Zoekt u een nieuwe voorruit voor uw Volvo XC60 tegen de laagste prijs, zonder in te leveren op de kwaliteit of de service? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In het bestelmenu kunt u exact aangeven wat u wilt, waaronder het tijdsbestek voor de ruitvervanging.

Kunt u de juiste voorruit niet vinden voor uw Volvo XC60 of heeft u vragen over onze werkwijze of een van onze producten? Neem dan vooral contact met ons op; wij staan klaar om u persoonlijk te helpen.