Voorruit vervangen Volvo S80

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Volvo S80

De Volvo S80 is bijna 20 jaar in productie geweest en was een relatief succes voor het Zweedse bedrijf. Pas toen het model niet langer gemaakt werd, kwam er veel interesse voor het model dat geprezen wordt om de Scandinavische degelijkheid en de betaalbare luxe, een combinatie die Volvo vaker toegeschreven wordt. Heeft u een Volvo S80 met ruitschade of heeft u een tweedehands S80 op het oog met een ster of scheur in de ruit en moet de autoruit vervangen worden? Dan vindt u bij ons altijd autoglas met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordat we naar voorruitvervanging kijken, geven we eerst de bijzondere Volvo S80 de ruimte die het verdient.

De Volvo S80: 18 jaar productie verdeeld over twee generaties

De Volvo S80 zag in 1998 het levenslicht en verving de populaire Volvo 940 en de Volvo 960, maar wat nog het meest opviel, was dat Volvo besloot om de eerste generatie niet direct van een station-uitvoering te voorzien. De eerste generatie van de Volvo S80 is gebouwd op het P2-platform
(bekend van onder andere de Volvo V70, Volvo S60 en de Volvo XC90) en deze generatie had nog een opvallend, vreemd feitje. Er werd gekozen voor een 6-cilinder motor (in-lijn) die overdwars geplaatst werd, maar daardoor paste de handmatige versnellingsbak niet meer en moest er een compleet nieuwe schakelbak ontworpen worden.

Aanvankelijk was de eerste generatie beschikbaar met vier verschillende motoren, maar dit aanbod zou (volledig in de stijl van Volvo) steeds verder uitgebreid worden om daarmee een breder marktaandeel te veroveren.

De tweede generatie van de Volvo S80: 311 pk V8-motoren onder de kap

Voor de tweede generatie van de Volvo S80 heeft de Zweedse autobouwer meer uit de kast getrokken. Niet alleen werden deze modellen geleverd met een 4,4 liter V8 of een 3,2 liter 6-cilinder, er werd ook gekozen voor het P3-platform
om meer features in de nieuwe generatie te kunnen drukken. Dit platform is ook veel gebruikt door Ford, bijvoorbeeld voor de Ford Mondeo (derde generatie) en de Ford S-Max.

Tegelijkertijd legde Volvo de lat ook nog eens hoger, bijvoorbeeld door adaptieve cruise control toe te voegen aan het arsenaal, samen met remassistentie en een informatiesysteem voor blinde hoeken. De tweede generatie van de Volvo S80 werd daarmee nog luxer en daarmee moest Volvo ruimte kunnen winnen op de luxere merken in het marktsegment, waaronder voornamelijk Audi, BMW en Mercedes.

Werd de Volvo S80 een verkoopsucces in Nederland?

Een doorslaand succes kunnen we de Volvo S80 niet noemen, zeker niet omdat het grootste deel van de 15000 exemplaren op Nederlandse bodem in het introductiejaar verkocht werden door de dealers. Tegelijkertijd is dit een luxere auto die niet voorzien werd van de station-uitvoering, die Volvo-modellen juist zo populair maakt in Europa en de Verenigde Staten. Ook moeten we hieraan toevoegen dat de S80 op de tweedehandsmarkt nog altijd veel aandacht en lof krijgt.

Het weglaten van de station-uitvoering is overigens een bewuste keuze geweest. Volvo had namelijk de Volvo XC60 en de derde generatie van de Volvo V70 al op de markt staan en wilde niet (nog eens) de eigen modellen van extra concurrentie voorzien.

Wat opvallend is aan Volvo en promotiemateriaal, is dat het een ongelooflijke haat-liefdeverhouding is. In een van de reclamespots kreeg Volvo het voor elkaar om een compleet actieverhaal in de stijl van James Bond te maken, maar lijkt de automaker vergeten te zijn om aandacht te besteden aan de auto om het product te verkopen. Onderstaande reclame is de televisiespot voor de tweede generatie van de S80 en werd uitgezonden in 2008.

Wanneer moet de voorruit van uw Volvo S80 vervangen worden?

Ziet u dat de voorruit beschadigd geraakt is op een parkeerplaats of spat er een steentje tegen de voorruit waardoor ruitschade ontstaat terwijl u rijdt? Alle vormen van schade aan de auto zijn vervelend, maar in het geval van voorruitschade is het goed om eerst kritisch te kijken naar de plek en omvang van de schade aan uw voorruit.

De voorruit moet vervangen worden wanneer de schade in het zichtveld van de bestuurder zit en het gaat om een ster met een diameter van minstens 20 millimeter of een vertakte scheur. In alle andere gevallen hoeft de voorruit niet vervangen te worden en kunt u doorrijden met een scheur of barst in het glas.

Wat kost een nieuwe Volvo S80 voorruit?

Bij ons kunt u al een nieuwe Volvo S80 voorruit vinden voor € 339. Deze goedkope autoruiten vindt u niet bij uw Volvo-dealer, terwijl de kwaliteit van ons autoglas identiek is aan de merkvoorruiten van Volvo. Dit heeft allemaal te maken met het merklogo dat in de voorruiten bij uw dealer aanwezig is. In onze after market voorruiten zit dit merklogo niet, waardoor ons autoglas niet exclusief is, terwijl het in de meeste gevallen zelfs in dezelfde fabrieken gemaakt wordt.

Wist u dat het verschil zo groot is dat de meeste originele tweedehands voorruiten voor Volvo-modellen nog steeds duurder uitvallen dan onze gloednieuwe ruiten? Daarmee weet u zeker dat u bij ons altijd kiest voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Kunt u zelf de voorruit vervangen van uw Volvo S80?

Tenzij u veel ervaring heeft met voorruitvervanging, raden we u sterk af om zelf de voorruit te vervangen. Een voorruit vervangen is werk voor een specialist, die precies weet hoe de ruiten gedemonteerd en gemonteerd moeten worden om het beste effect te bereiken en uw veiligheid tijdens het rijden te kunnen garanderen.

Bent u autoglasvervanger of heeft u een garage? Dan kunt u het nieuwe autoglas gewoon zonder montage bij ons bestellen. Wij werken samen met uiteenlopende garages die zeer tevreden zijn met onze after market autoruiten en onze service.

De voorruit van uw Volvo S80 thuis laten vervangen of tijdens het werken

Wilt of kunt u de voorruit niet zelf vervangen, dan ontzorgen we u volledig. Om u de beste service te kunnen bieden, werken wij samen met FOCWA-gecertificeerde montagepartners die autoglas op locatie vervangen door heel Nederland en België. Het maakt voor hen niet uit of u thuis of aan het werk bent, zolang zij maar bij de auto kunnen om uw Volvo S80 voorruit te vervangen.

Tijdens het bestellen van uw nieuwe voorruit kunt u direct aangeven binnen welk tijdsbestek uw de nieuwe voorruit in de auto wilt hebben. Dit is in de meeste gevallen al mogelijk binnen twee werkdagen.

Regel direct een Volvo S80 voorruit met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Bent u op zoek naar een nieuwe Volvo-autoruit en wilt u naast de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs ook kunnen rekenen op de beste service? Dan kiest u voor ons. Kunt u de juiste voorruit niet vinden voor uw Volvo S80 of heeft u vragen over onze producten of werkwijze? Stuur ons dan vooral een bericht, zodat we u zo snel mogelijk persoonlijk kunnen assisteren bij het vinden van het juiste product voor uw auto.