Voorruit vervangen Volvo F10/F12/F16

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Volvo F10/F12/F16

Volvo staat bekend om betrouwbare, degelijke auto’s en vrachtwagens. Het laatste is echter niet altijd zo geweest. Sterker nog, het duurde tot de introductie van de Volvo F10 voordat Volvo daadwerkelijk marktaandeel zou krijgen op de internationale markt met vrachtwagens. Niet alleen werd de serie een doorslaand succes, het was ook het begin van het Volvo-imperium met Zweedse vrachtwagens die over heel de wereld gebruikt worden tegenwoordig.

Heeft u een Volvo F10, F12 of F16 en moet de voorruit vervangen worden? Dan hebben wij vrachtwagenruiten met de beste prijs-kwaliteitverhouding én optimale service. Voordat we hier verder op ingaan, kijken we uiteraard eerst naar de iconische vrachtwagen van Volvo.

De doorbraak van Volvo op de internationale vrachtwagenmarkt

De Volvo F10/F12 is een vrachtwagenserie van Volvo die geproduceerd zou worden van 1977 tot en met 1993. Zowel de F10 als de F12 zagen het daglicht in 1977 en moesten ervoor zorgen dat Volvo de vrachtwagenmarkt kon betreden. Daarom werd er extra aandacht besteed aan de modellen, die onder andere veiligere cabines kregen en waar aanzienlijk meer aandacht was voor de ergonomie voor de bestuurder. Tegelijkertijd werd er veel geleend van de N-serie die Volvo in 1973 lanceerde. Verschillende onderdelen en een groot deel van het chassis werden meegenomen naar de nieuwe F10 en F12.

De inspanningen werden beloond. Volvo wist meer dan 200.000 modellen van deze serie te verkopen. In 1987 besloot Volvo de productie nog een aantal jaar te verlengen, maar zette wel tegelijkertijd de Volvo F16 naast de F10 en F12. Het grootste verschil was dat de F16 een aanzienlijk sterkere motor had. In 1994 werd de complete serie vervangen door de Volvo FH (Volvo FH12 en FH16).

De Volvo F10, F12 en de Volvo F16, een verrassende, innovatieve successerie

Een factor die bijzonder veel bijgedragen heeft aan het succes van de serie, is de compleet nieuwe generatie die Volvo in 1983 opzette nadat in 1979 al de Globetrotter ontwikkeld was, speciaal voor de langere afstanden. Volgens het Zweedse bedrijf waren de veranderingen in 1983 ‘minstens zo omvattend als de aanpassingen die in 1977 gedaan werden’.

Het exterieur van de vrachtwagens veranderde compleet en de gehele serie kreeg grotere vrachtwagenvoorruiten, een hoger dak (ook voor de slaapcabines) en de uitstraling van de vrachtwagens was aanzienlijk moderner, omdat Volvo het hoekige design in 1983 van de tekentafel gooide en met ronde vormen aan de slag ging.

Minstens zo belangrijk, zeker voor de transportbranche zelf, was dat Volvo het chassis vanaf 1983 aanzienlijk lichter maakte en, met tal van extra aanpassingen, ervoor zorgde dat de nieuwe generatie aanzienlijk zuiniger was. Minstens zo innovatief en verrassend was de toevoeging van een verwarming (aangedreven op de brandstof zelf) die óók gebruikt kan worden wanneer de vrachtwagen stilstaat.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Volvo F10/F12/F16?

Schade in de voorruit is vervelend, zeker wanneer u op een vrachtwagen rijdt en het overzicht wilt houden vanwege een zware of gevaarlijke last. Daarom wordt de voorruit van een vrachtwagen doorgaans eerder vervangen dan de ruit van een personenauto. De regel is echter hetzelfde. De voorruit van uw Volvo F10/F12/F16  moet vervangen worden wanneer er sprake is van ruitschade in het zichtveld van de bestuurder, waarbij het gaat om een ster van minstens 20 millimeter of een vertakte scheur.

In alle andere gevallen mag u doorrijden met de ruitschade, maar bepaalt u in die gevallen vooral voor uzelf of de schade niet te hinderlijk of afleidend is.

Wat kost een nieuwe Volvo F10/F12/F16 voorruit?

Bij ons kunt u altijd goedkoop auto- en vrachtwagenglas vinden. Zo kunt u een nieuwe voorruit voor uw Volvo F10/F12/F16 vinden voor slechts € 339 en dat zijn de grotere ruiten voor de tweede generatie van de vrachtwagenserie. Dit zijn de kosten inclusief btw, maar exclusief montage en bezorging. U kunt in het overzicht direct zien wat uw totaalprijs is wanneer u aangeeft waar en wanneer u bezorging en ruitvervanging geregeld wilt hebben.

Goedkope F10/F12/F16 voorruiten zonder in te leveren op de kwaliteit

Ons after market glas voor de Volvo F10/F12/F16 is aanzienlijk goedkoper dan het glas dat uw Volvo-dealer u aanbiedt. Onze vrachtwagenruiten zijn gemaakt in dezelfde fabrieken en de kwaliteit is identiek, maar ons glas is niet voorzien van een merklogo dat de ruit onnodig exclusief en daardoor duur maakt. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt u dus altijd bij ons terecht.

Kunt u zelf de voorruit vervangen van uw Volvo F10, F12 of F16?

Voorruitvervanging van een vrachtwagen is een lastige klus, zeker zonder een geschikte ruimte en het juiste materiaal. Daarom werken wij samen met FOCWA-gecertificeerde montagepartners die uw Volvo F10, Volvo F12 of Volvo F16 voorruit overal in België en Nederland op locatie kunnen vervangen. U geeft zelf aan wanneer de ruit vervangen moet worden en waar. Onze partners regelen vervolgens ruitvervanging op locatie.

Bent u ruitspecialist, garagehouder of heeft u alles in huis om zelf de voorruit van uw Volvo F10, F12 of F16 te vervangen? Dan kunt u bij ons alle ruiten ook zonder montage bestellen. Indien gewenst kunt u er zelfs voor kiezen om de vrachtwagenruiten bij ons af te halen, om zo ook op de bezorgkosten te besparen.

Vandaag nog voorruitvervanging voor uw Volvo-vrachtwagen regelen

Heeft u een Volvo F10, F12 of F16 met voorruitschade of heeft u een tweedehands vrachtwagen op het oog met ruitschade? Dan kunt u bij ons altijd terecht voor goedkope vrachtwagenruiten, waarbij u tegelijkertijd kunt rekenen op de beste kwaliteit én service op maat. Kunt u bijvoorbeeld de juiste voorruit niet vinden of heeft u vragen over onze producten of werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen particuliere en zakelijke klanten graag persoonlijk verder, zodat de Volvo-vrachtwagens weer veilig de straat op kunnen.