Voorruit vervangen Volvo S70/V70

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Volvo S70/V70

De Volvo S70 en V70 vormen samen een opvallend verhaal voor de Zweedse automaker. Een van de modellen flopte, omdat het door de tegenhanger van de markt gedrukt werd dat een groot succes werd in meerdere Europese landen én buiten het continent. Heeft u een Volvo S70/V70 met schade in de ruit en moet uw voorruit vervangen worden? Dan vindt u bij ons nieuwe autoruiten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voordat we naar de prijzen en mogelijkheden kijken, nemen we eerst de twee modellen onder de loep.

De Volvo S70 in een notendop: 4 productiejaren, 1 facelift

De Volvo S70 is in productie geweest van 1996 tot en met 2000 en kreeg in 1999 zelfs een facelift, waarbij vooral mechanische delen vervangen werden. Ook kreeg de auto het nieuwe logo van Volvo op de grille. De S70 is in feite niet veel meer dan een aangepaste Volvo 850 met rondere vormen. In totaal werden er 1800 dingen aangepast, maar wanneer u weet dat het gebruik van een andere schroef, knopje of ander plaatje al meegerekend wordt in dit getal, dan is duidelijk dat de S70 niet veel nieuws bracht. De Volvo S70 werd in 2000 vervangen door de Volvo S60, dat een veel groter succes werd.

De Volvo V70, de grote broer, werd wél een succesnummer

Toen de S70 in 1996 op de markt kwam, werd hier direct de V70 naast geplaatst, die aanzienlijk ruimer was en die in productie zou blijven tot en met 2016. Ook dit model werd op het P80 platform
gebouwd en was in eerste instantie gebaseerd op de 850 van Volvo en kreeg in 1999 ook een facelift.

De V70 kreeg direct tal van varianten, waaronder een AWD-versie (vierwielaandrijving), een V70 TDI (niet in alle landen beschikbaar vanwege de belasting) en een variant op CNG, inclusief een Bi-Fuel model. Daarmee zorgde Volvo er direct voor dat de V70 aantrekkelijk werd voor tal van autoliefhebbers, markten en bedrijven die een ruime, degelijke en betrouwbare zakenauto nodig hadden. Op die manier wilden de Zweden de strijd aangaan met BMW, Mercedes en Audi om het marktaandeel te verstevigen. Met succes, want de Volvo V70 was al direct een succes en dat zou bij de tweede en derde generatie alleen maar verder versterkt worden.

De tweede en derde generatie: een andere auto?

Volvo besloot om de tweede generatie van de V70 op het P2-platform
te bouwen en had meer gemeen met de Volvo S60 dan de Volvo 850. Met het nieuwe platform had Volvo direct ook meer ruimte (langere wielbasis en hogere auto), wat resulteerde in meer kofferbakruimte en een achterbank die wat hoger geplaatst is voor meer comfort.
 
Volvo had de smaak duidelijk te pakken, want in 2008 kwam de derde generatie en opnieuw werd gekozen voor een ander platform, ditmaal het P3-platform
en ditmaal werd geleend van de Volvo S80. De Volvo V70 werd weer wat groter en kreeg zowel 4- als 6-cilinder motoren onder de motorkap.

De Volvo V70 werd aan het einde van de productiejaren opgevolgd door de Volvo V90, dat een nóg groter en luxer model werd om de concurrentiestrijd met de Duitsers naar een hoger niveau te tillen.

Een van de modellen verdient extra aandacht en dat is de V70 plug-in-hybride die samen met Vattenfall (een Zweeds energiebedrijf) gemaakt werd om tal van testen te kunnen doen in 2009. De testresultaten werden gebruikt voor verder onderzoek, maar het model kwam nooit op de openbare markt. Het zou de Volvo V60 plug-in-hybride zijn die de pioniersrol voor de Zweden kreeg.

De tegenvallende cijfers van de Volvo S70 waren het succes van de Volvo V70

Volvo heeft vaker eigen modellen uit de schijnwerpers gedrukt door een ander, populairder model tegelijkertijd uit te brengen. Dat is ook het geval geweest bij de Volvo S70 en Volvo V70. De S70 is slechts een aantal jaren in productie geweest en de verkoopteller tikt in Nederland net iets meer dan 4000 exemplaren aan, waarmee het een Zweedse flop geworden is. De V70, de aantrekkelijke tegenhanger die naast de S70 op de markt gezet werd, staat echter stevig in de top 3 met bijna 80.000 verkochte auto’s in Nederland en werd ook wereldwijd een doorslaand succes. Wat dat betreft kan de V70 zich bijna meten met de inmiddels iconische Volvo 440.

Of dit ook te danken is aan de reclames voor de modellen, dat is nog maar net de vraag. De meeste Volvo-reclames zijn immers dertien-in-een-dozijn met vooral nadruk op het gezinsleven en weinig aandacht voor de auto. Al moeten we hieraan toevoegen dat de Volvo V70 reclame wél opvallend en zelfs een tikkeltje ondeugend genoemd kan worden.

Wanneer moet de voorruit van uw Volvo S70 of V70 vervangen worden?

Ruitschade kan behoorlijk vervelend zijn, maar lang niet elke vorm van voorruitschade betekent dat de hele ruit vervangen moet worden. Integendeel, want er zijn grofweg slechts twee gevallen waarbij u op zoek moet naar nieuw autoglas. Het gaat hierbij om ruitschade in het zichtveld van de bestuurder waarbij er een ster is met een diameter van minstens 20 millimeter of een vertakte scheur.

In alle andere gevallen kunt u doorrijden met een scheur of barst in de voorruit.

Wat kost een nieuwe voorruit voor uw Volvo S70/V70?

U heeft al een nieuwe voorruit voor uw Volvo S70 of V70 vanaf € 299 (eerste generaties van beide modellen). Voor dezelfde prijs kunt u ook een nieuwe voorruit voor de tweede generatie van de V70 vinden bij ons. Deze autoglas prijzen zijn veel lager dan de Volvo-dealer u rekent, omdat wij uitsluitend after market autoglas leveren. De kwaliteit van het glas is identiek, maar omdat ons autoglas geen merklogo heeft dat duur betaald moet worden, valt de prijs veel lager uit. Sterker nog, onze nieuwe voorruiten zijn vaak zelfs nog goedkoper dan originele tweedehands voorruiten voor uw Volvo.

Kiest u graag de beste kwaliteit tegen de laagste prijs, dan kiest u voor after market autoglas. Zeker omdat wij u volledig (kunnen) ontzorgen.

De voorruit van uw Volvo S70/V70 laten vervangen op locatie door specialisten

Zelf uw Volvo S70 of V70 voorruit vervangen is namelijk geen goed idee, tenzij u een autoglasspecialist bent. Daarom kunt u bij ons direct autoruitvervanging op locatie door heel Nederland en België regelen. De voorruit van uw Volvo wordt dan vervangen bij u thuis of op het werk door een van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Tegen een extra vergoeding is dit zelfs met spoed mogelijk binnen enkele werkdagen.

Bent u zelf specialist of heeft u een garage? Dan kunt u alle autoruiten ook zonder montage bij ons bestellen. U kunt er zelfs voor kiezen om het autoglas bij ons op te halen om zo te besparen op de kosten voor bezorging. Afhalen is alleen mogelijk op afspraak.

Laat uw Volvo S70/V70 voorruit binnen korte tijd vervangen waar u wilt

Bij ons vindt u nieuw autoglas voor nagenoeg elk automerk en elk model, waarbij u altijd kunt rekenen op de beste prijs-kwaliteitverhouding en de beste service voor al onze particuliere en zakelijke klanten.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u vragen over een van onze voorruiten voor Volvo-modellen? Neemt u dan vooral contact met ons op zodat we u persoonlijk kunnen helpen.