Voorruit vervangen Volvo S60/V60

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Volvo S60/V60

De Volvo S60 en Volvo V60 werden in 2000 en 2010 op de markt gezet door het Zweedse automerk, dat hiermee direct een groter marktaandeel aan wilde spreken door twee uiteenlopende modellen naast elkaar te zetten. De modellen werden goed ontvangen en tienduizenden exemplaren werden verkocht op de Nederlandse markt. Heeft u een Volvo V60 of Volvo S60 met voorruitschade en moet de voorruit vervangen worden? Of heeft u een tweedehands model op het oog met schade in de voorruit? Dan vindt u bij ons altijd nieuwe voorruiten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordat we naar het autoglas voor de Volvo S60/V60 kijken, nemen we eerst deze modellen van Volvo onder de loep. Brachten zij Volvo het succes waar de Zweedse autobouwer op hoopte?

Eerst de S60, gevolgd door de Volvo V60

De Volvo S60 kwam als eerste op de markt in de herfst van 2000. Het verving de Volvo S70 (dat nooit een succes geworden is in Nederland) en werd gebouwd op het P2-platform
van Volvo zelf, waarop onder andere ook de Volvo S80, Volvo XC70, Volvo V70 en Volvo XC90 gebouwd zijn. De S60 kent inmiddels drie generaties. De tweede generatie betreft de modellen 2010 tot en met 2018, en in 2018 kwam de derde generatie die sinds 2019 volledig in Amerika gemaakt wordt.
 

De Volvo V60 zag pas in 2010 het daglicht en kreeg vier jaar later een facelift. In 2018 kwam de tweede generatie van de Volvo V60 op de markt. Beide generaties hebben ook een extra verhoogd model, dat de Cross Country genoemd wordt.

Een breed aanbod dat alleen maar breder zou worden

Toen Volvo de (grotere) Volvo V60 naast de Volvo S60 zette, was direct duidelijk dat het merk een groter marktaandeel op wilde eisen door een veel groter publiek aan te spreken. Dat vermoeden bleek te kloppen toen tal van speciale modellen uitkwamen onder de vlaggen van de S60 en de V60. De lijst is zo lang dat dit een complete pagina vol modelnamen zou kunnen worden.

De opvallendste modellen zijn de V60 Ocean Race en de V60 Polestar voor de Volvo V60, net als de plug-in hybride die in eerste instantie in een kleine oplage gemaakt werd, maar waarvan de productie binnen korte tijd al opgeschroefd moest worden vanwege de grote vraag naar dit model.

Voor de Volvo S60 zijn de opvallendste modellen de Volvo S60 R (met een verbluffende 296 pk en 400 Nm), de verlengde Volvo S60L en uiteraard de S60L PHEV, waarbij de S60 met langere wielbasis ook nog eens een plug-in hybride werd waarmee Volvo een nóg breder publiek aan wist te spreken.

Zijn de Volvo S60 en Volvo V60 verkoopsuccessen geworden in Nederland?

Zowel de Volvo S60 als de Volvo V60 staan hoog in de lijst met verkochte modellen van Volvo in Nederland. Op het moment van schrijven tikt de S60 net de 30.000 exemplaren niet aan en is de V60 hard op weg om de 50.000 verkopen te halen. Respectabele cijfers, waarbij de modellen net buiten de top 5 vallen in de lijst met meest verkochte modellen van Volvo. Combineren we de verkoopcijfers omdat beide modellen naast elkaar geproduceerd werden, dan komen zij gemakkelijk in de top 3 en moeten alleen de Volvo 340 en de Volvo 440 voor zich dulden op de ranglijst.

Het succes zal niet te danken zijn aan de reclames die Volvo gemaakt heeft voor deze modellen, want dat zijn de standaardfilmpjes van de Zweden die ergens twee mensen in een S60 rond laten rijden. Onderstaande reclame voor de Volvo V60 is overigens wel een van de meer besproken Volvo-reclames.

Wanneer is de voorruit van uw Volvo S60/V60 aan vervanging toe?

Heeft u een tweedehands Volvo S60 of V60 op het oog, maar zit er schade in de voorruit? Of heeft u een Volvo S60 of Volvo V60 met voorruitschade? In beide gevallen is het dan verstandig om te kijken naar de plek en de omvang van de ruitschade. De auto komt de apk niet meer door wanneer de ruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit en het gaat om een vertakte scheur of een ster met een diameter van minstens 20 millimeter.

Zit de ruitschade op een andere plek of is de omvang van de schade in de voorruit beperkter? Dan mag u gewoon doorrijden met een barst of ster in de voorruit.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de Volvo S60 of V60?

U heeft al een nieuwe voorruit voor uw Volvo S60 vanaf € 299. Het is echter verstandig om even goed te kijken naar het modeljaar en de voorruit die u nodig heeft. Er zijn namelijk uiteenlopende opties, onder andere voorruiten met uitsparingen voor de camera, ruiten met regensensoren en verwarming.

Aan de hand van het modeljaar en de specificaties van de voorruit kunt u eenvoudig bepalen welke voorruit u nodig heeft. Kunt u de juiste voorruit niet vinden of wilt u dat wij met u meekijken? Neemt u dan vooral contact met ons op. We helpen u graag persoonlijk verder zodat u ook slaagt voor een goedkope voorruit voor uw auto.

De beste prijs-kwaliteitverhouding met after market autoglas

Onze voorruiten zijn aanzienlijk goedkoper dan de voorruiten van uw Volvo-dealer. Dat heeft uitsluitend te maken met een logo. Uw Volvo-dealer plaatst namelijk alleen merkglas, dat voorzien is van een merklogo. Dit maakt het autoglas exclusief, maar doet verder niets voor de voorruit. Onze after market voorruiten voor de Volvo S60 en Volvo V60 worden vaak gemaakt in dezelfde fabrieken als de merkruiten, hebben dezelfde kwaliteit maar omdat er geen merklogo aanwezig is, is de prijs veel lager.

Wilt u zeker weten dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest, dan kiest u dus voor after market voorruiten voor uw Volvo.

Altijd voorruitvervanging op locatie voor uw Volvo S60 of V60

We bieden niet alleen de beste voorruiten tegen de laagste prijzen, we ontzorgen u tegelijkertijd ook graag. Daarom werken wij samen met FOCWA-gecertificeerde montagepartners door heel Nederland en België die de autoruiten op locatie vervangen. Dat betekent dat u zelf niet aan de slag hoeft met ruitvervanging, maar dit gewoon aan de professionals over kunt laten die ervoor zorgen dat de nieuwe voorruiten altijd op de juiste manier gemonteerd worden.

Is er haast bij de voorruitvervanging? Dat is geen probleem. De voorruit van uw Volvo S60 of Volvo V60 kan al binnen twee dagen vervangen worden. U kunt er zelfs voor kiezen om de voorruit thuis te laten vervangen.

Laat u uw Volvo V60 of S60 binnenkort goedkoop vervangen?

Moet de voorruit van uw Volvo S60 of Volvo V60 vervangen worden en wilt u de beste voorruit tegen de laagste prijs mét optimale service? Dan kiest u voor ons after market autoglas. Rondt u vandaag nog uw bestelling af, dan kunt u binnen twee dagen alweer veilig de straat op met uw Volvo.