Voorruit vervangen Renault Megane Scenic

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Renault Mégane Scénic

De Renault Mégane Scénic is een eenmalig model geweest binnen de Mégane-lijn van Renault. Niet omdat het model zou floppen, maar omdat het type hierna losgezet zou worden van de Renault Mégane zelf. Lang is dit model dan ook niet in productie geweest (1996-2003), al heeft het ongetwijfeld bijgedragen aan de verkoopsuccessen van het moedermodel, de Mégane zelf.

Heeft u een Renault Mégane Scénic met schade in de voorruit? Dan kan het zo zijn dat de voorruit vervangen moet worden. Op de after market heeft u al een nieuwe voorruit voor € 269 voor de Mégane Scénic. Voordat we naar deze ruiten kijken, nemen we eerst het model onder de loep dat de modelnaam van twee Renault-successen gekregen heeft.

De Renault Mégane Scénic

De Renault Mégane kwam in 1995 op de markt als opvolger van de Renault 19. Het model was iets groter, maar leunde grotendeels op de voorganger. Er werden drie varianten van de Mégane op de markt gezet bij de introductie: de hatchback, een sedan en een coupé-uitvoering. Een jaar later kwam de midi-MPV op de markt, die de naam Renault Mégane Scénic zou krijgen.

De Renault Mégane Scénic zou tot 2003 in productie blijven. In dat jaar viel het doek overigens niet voor het model zelf. Renault besloot om een zelfstandige lijn op te zetten voor de succesvolle Scénic, die vanaf dat moment de fabrieken uit zou rollen als de Renault Scénic. Meer over dit model leest u op onze Renault Scénic pagina.

Wanneer moet de voorruit van uw Renault Mégane Scénic vervangen worden?

Ruitschade is vervelend. Zeker wanneer het recht voor u als bestuurder in de voorruit zit. Toch is lang niet alle voorruitschade reden voor paniek. In slechts twee gevallen moet de voorruit vervangen worden van uw Renault Mégane Scénic. Het gaat hierbij om ruitschade in het zichtveld van de bestuurder waarbij sprake is van:

  • Een ster met een diameter van minstens 20 millimeter
  • Een vertakte scheur

In deze gevallen mag u volgens de regels van de RDW niet doorrijden met uw auto. De auto zal bij de apk dan ook afgekeurd worden op de schade in de voorruit. Gaat het om een enkele scheur of een sterretje met een diameter van maximaal 20 millimeter? Dan mag u wel gewoon blijven rijden. Het is verstandig om de ruitschade in de gaten te houden; de ruit kan namelijk verder scheuren. Dit gebeurt vooral bij grote temperatuurverschillen, zoals tijdens het rijden met de verwarming aan tijdens de winter, of de airco in de zomer.

Kan de voorruit van de Renault Mégane Scénic goedkoop vervangen worden?

Wanneer we denken aan lage kosten, dan denken we al snel aan een tweedehands. Toch is die gedachte niet zo logisch wanneer het gaat om autoglas. Een tweedehands autoruit is namelijk in veel gevallen duurder dan een nieuwe after market autoruit. Is de gebruikte autoruit voorzien van een merklogo, dan valt de prijs vaak hoger uit dan de prijs van onze nieuwe voorruiten.

Dat merklogo is direct ook de reden voor de hoge prijs van autoglas bij de dealer. Voorruiten met een merklogo zijn simpelweg exclusiever. Het merklogo doet echter niets voor de ruit zelf; het heeft geen enkele functie. Omdat after market voorruiten niet voorzien zijn van een merklogo, valt de prijs veel lager uit.

Kan ik de voorruit zelf vervangen van mijn Renault Mégane Scénic?

Waarschijnlijk niet. De autoruit vervangen zelf doen is niet iets wat wij aanraden, tenzij u een autoglas expert bent of een garagehouder. De voorruit moet namelijk gemonteerd worden met aandacht voor elk detail om lekkage en losschieten van de voorruit te voorkomen.

Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners nemen de montage graag van u over. Zij monteren de nieuwe Renault Mégane Scénic voorruiten op locatie door heel Nederland en België. Bij u op de oprit bijvoorbeeld, of op de parkeerplaats van uw werk. Op die manier heeft u hier geen omkijken naar en kunt u gewoon verder rijden.

Wat kost een nieuwe Renault Mégane Scénic voorruit?

U heeft al een nieuwe Renault Mégane Scénic voorruit voor € 269. Dit is exclusief montage, bezorging en een nieuwe voorruitlijst. Kiest u voor bezorging en montage binnen 7 dagen, plus een nieuwe voorruitlijst, dan is de totale prijs voor de nieuwe voorruit € 429. Dat is de volledige prijs; hier komen geen extra kosten bij.

De voorruit laten vervangen van uw Renault Mégane Scénic

Moet de voorruit vervangen worden van uw Renault Mégane Scénic en wilt u de beste prijs-kwaliteitverhouding, plus goede service? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Selecteer eenvoudig de juiste voorruit voor uw Renault Mégane Scénic op onze website en wij regelen de rest voor u.

Heeft u vragen over onze werkwijze of producten, of kunt u de juiste voorruit niet vinden voor uw Renault Mégane Scénic? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag persoonlijk verder.