Voorruit vervangen Ford Scorpio

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Ford Scorpio

De Ford Scorpio is een speciaal model van Ford en daar zijn verschillende redenen voor. Niet alleen omdat Ford de badges Granada en Scorpio door elkaar liet lopen en het model met een facelift zelf de nek omdraaide, maar ook omdat het premiummodel veel gretiger aftrek vond dan geanticipeerd was voor een model in het topsegment van de markt. Heeft u een Ford Scorpio en moet de voorruit vervangen worden omdat deze ernstig beschadigd is? Dan vindt u bij ons kwalitatief goedkoop autoglas én de mogelijkheid om de ruitvervanging direct te regelen.

Voordat we verder kijken naar onze voorruiten, nemen we eerst dit bijzondere model van Ford onder de loep.

Ford Scorpio of de Ford Granada, hoe zit het precies?

Het verhaal van de Scorpio begint nogal opmerkelijk. De Ford Scorpio is namelijk de vervanger van de Ford Granada
(het model dat in 1972 het daglicht zag), maar in Ierland en het Verenigd Koninkrijk werd de Scorpio als een nieuwe generatie van de Granada op de markt gezet. In Amerika koos Ford ervoor om de Merkur Scorpio kortstondig op de markt te zetten, maar dit was weer een ander model dan de Europese Scorpio.

De Europese Scorpio was een model voor het hogere marktsegment, wat vooral te zien was aan de lange lijst met features, die vooral inspeelden op het gemak van de bestuurder. De eerste generatie, die veel leende van de Ford Sierra, kwam in 1985 op de markt en had tegelijkertijd veel stijlelementen van de derde generatie van de Ford Escort geleend.

Ford zette de luxe Scorpio op de markt met uiteenlopende motoren om zo te kunnen concurreren met Mercedes en BMW. Ford wist de nieuwe modellen van Opel en Rover net voor te blijven met de Scorpio, wat ontegenzeggelijk bijgedragen heeft aan het succes van het model.

Tweede generatie vanaf 1994: alleen nog de Ford Scorpio

Na een kleine facelift in 1991 kwam in 1994 de tweede generatie van de Scorpio en vooral het opmerkelijke design trok de aandacht. Hoewel de meningen daar sterk over verdeeld waren, vonden autorecensenten (waaronder Jeremy Clarkson) het luxe interieur, de wegligging en prestaties van het model geweldig. De tweede generatie van de Scorpio zou overigens de eerste Scorpio worden in Groot-Brittannië, want daar werd het label ‘Granada’ met pensioen gestuurd.

Het model was echter al over het hoogtepunt heen en de facelift van 1997 kreeg veel kritiek, waarna de Scorpio niet alleen lelijk genoemd werd, maar ook bleek dat de betrouwbaarheid van de auto te wensen overliet. Clarkson, die veel elementen van de Scorpio roemde, noemde de tweede generatie zelfs één van de lelijkste auto’s ooit gemaakt en vroeg zich hardop af hoe mensen een auto konden kopen waarvan ze zeker wisten dat het hun kinderen in tranen zou brengen. Hoewel Ford plannen op tafel had liggen voor het ontwikkelen voor een nieuw model voor 1998, gooide de Amerikaanse autobouwer de plannen en de productielijn in de zomer van ’98 in de prullenbak.

Hoe groot is het verkoopsucces van de Ford Scorpio geweest?

Van de Ford Scorpio zijn meer dan 44.000 exemplaren
in Nederland verkocht. Hoewel de Scorpio daarmee hoog op de lijst met meest verkochte Ford-modellen in Nederland staat (achter de Ford Ka en Ford Sierra), is dit beeld vertekend. De Scorpio is namelijk een exclusieve auto in het premiumsegment van de markt, dus een model dat niet direct gemaakt is voor de gemiddelde autogebruiker. Ook in andere Europese landen is de Ford Scorpio goed verkocht (tot de facelift van de tweede generatie, wat de doodsteek zou worden van het model), waarmee Ford naar alle waarschijnlijkheid zeer tevreden zal zijn over de verkoopaantallen.

Dat de Scorpio geen directe opvolger gekregen heeft, is niet uniek voor Ford. Ook bij de Scorpio werd besloten de lijn te sluiten en geen nieuw model te ontwikkelen op dezelfde basis, omdat de markt niet meer zat te wachten op zulke modellen, aldus de Amerikaanse autobouwer.

Om te zien waarom de Scorpio zo succesvol was, hoeven we eigenlijk alleen maar de originele promotievideo van de Ford Granada Scorpio erbij te pakken. Voor de moderne kijker is dit een lang en saai filmpje, maar een scherp oog ziet wat Ford hier doet. Niet alleen wordt ingespeeld op het hoge segment (een zakenman die in een landgoed woont), maar ook álle features van de Scorpio komen langs, waarmee dit model zich onderscheidt van alle concurrenten op de markt.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Ford Scorpio?

Voor alle automodellen geldt dat de voorruit geen verkleuringen of beschadigingen mag vertonen. Dat betekent echter niet dat u direct van de weg gehaald wordt wanneer u een sterretje in de voorruit heeft. Voorruitschade is pas een groot probleem wanneer het gaat om ruitschade in het zichtveld van de bestuurder en het gaat om een sterretje met een diameter van minstens 20 millimeter of een vertakte scheur. Met deze ruitschade kan uw auto namelijk niet meer door de keuring komen en dat betekent dat de voorruit vervangen moet worden.

Hoewel u door kunt rijden met ruitschade, is het goed om kritisch te blijven. Wanneer de ruitschade hinderlijk is en het zicht op de weg belemmert, dan is het verstandig om in te grijpen. Zeker omdat binnenvallend licht (zoals zonlicht of het licht van de koplampen van uw tegenliggers) op onvoorspelbare wijze weerkaatst kan worden. Dat brengt het risico op verblinding tijdens het rijden met zich mee. Daarnaast is goedkoop de voorruit vervangen makkelijker dan menig autobezitter denkt.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de Scorpio van Ford?

Bij ons heeft u al een nieuwe Ford Scorpio voorruit voor slechts € 299 (exclusief montage en bezorging, maar inclusief btw). Een voorruit voor de Scorpio inclusief verwarming kost € 499. Deze prijzen vallen veel lager uit dan de prijzen die de Ford-dealer u voorrekent, want het autoglas bij de dealer is veel duurder dan ons vervangende autoglas.

De reden achter het prijsverschil is het merklogo dat in het autoglas bij de dealer verwerkt zit. Dit logo zorgt namelijk voor een exclusief karakter en dat betekent een hogere prijs, ondanks het feit dat het logo niets voor de voorruiten zelf doet. Onze voorruiten worden gemaakt in dezelfde fabrieken en zijn dus van dezelfde kwaliteit, maar de prijs is veel lager omdat u niet betaalt voor een onnodig merklogo in het glas. Het prijsverschil is zo groot dat u voor onze nieuwe voorruiten vaak nog altijd minder betaalt dan voor tweedehands autoruiten voor de Ford Scorpio (die ook nog eens veel lastiger te vinden zijn, zeker wanneer u zeker wilt weten dat zij in perfecte staat zijn).

Voorruitvervanging op locatie: de beste keuze voor de Ford Scorpio

Het vervangen van voorruiten is werk voor professionals, omdat dit een omvangrijke klus is (zeker met grote voorruiten) en de voorruit op de juiste manier gemonteerd moet worden. Om het u makkelijker te maken, werken wij samen met FOCWA-gecertificeerde montagepartners die uw autoruit op locatie vervangen, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Heeft u ervaring met het vervangen van voorruiten of kent u iemand die de voorruit van uw Scorpio kan vervangen? Dan kunt u bij ons ook gewoon terecht voor autoglas exclusief montage. U kunt er zelfs voor kiezen om de nieuwe voorruit (op afspraak) bij ons af te halen, om zo nog verder te besparen op de kosten voor de nieuwe ruit.

Vandaag nog een nieuwe Ford Scorpio voorruit regelen online

Zoekt u een nieuwe voorruit voor uw Ford Scorpio (of Ford Granada) en wilt u zeker weten dat u kiest voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kiest u voor vervangend autoglas van de after market. Uiteraard kunt u bij ons rekenen op snelle service, zodat u binnenkort alweer veilig met uw Scorpio de weg op kunt.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u vragen aan één van onze specialisten? Neemt u dan vooral contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.