Voorruit vervangen BMW X5

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw BMW X5

De BMW X5 was de eerste SUV van het Duitse automerk en kwam in 1999 op de markt met het typenummer E53. BMW noemt het model overigens liever geen SUV; het is een SAV (sports activity vehicle) net als de rest van de X-lijn die daarmee een eigen kenmerkende naam gekregen heeft. De BMW X5 heeft redelijk succes gehad in Nederland. Bent u eigenaar van een BMW X5 en moet de voorruit vervangen worden, dan vindt u bij ons nieuwe voorruiten voor uw auto vanaf € 249.

Voordat we kijken naar deze goedkope autoruiten met dezelfde kwaliteit als de voorruiten bij uw BMW-dealer, kijken we eerst eens naar dit model van BMW. Is dit een auto waarmee boodschappen gedaan kunnen worden of is dit vooral een auto voor de sportievere automobilist?

1999: het geboortejaar van de BMW X5

Dat de BMW X5 de eerste SUV van BMW is én precies na de overname van Land Rover viel, was geen toeval. BMW wilde al langer de markt van de SUV’s op, omdat daar de actuele vraag naar nieuwe auto’s was. De BMW X5 moest ervoor zorgen dat de financiële situatie bij BMW zou verbeteren. Daarom werd volop gebruik gemaakt van de technologie en kennis bij het ontwikkelen van de X5. Zo zijn veel van de onderdelen van de Range Rover gebruikt, net als de elektronica en het motoraanbod.

In 2003 werd het model van een facelift voorzien, waarna de eerste generatie in 2006 uit productie gehaald werd om plaats te maken voor de tweede generatie van de BMW X5.

De tweede generatie van de BMW X5; aanzienlijk Duitser

In de tweede generatie van de BMW X5 werden tal van verbeteringen doorgevoerd, waaronder het iDrive-systeem van BMW als standaard voor alle modellen, en optioneel meer zitplaatsen (zeven). Ook werd het topmodel M Performance (standaard voor de X-lijn) toegevoegd aan de BMW X5 met de tweede generatie; dit model was leverbaar met een M Power V8 motor met turbo en een vermogen van maar liefst 555 pk met 680 Nm.

In 2011 kwam de facelift voor de tweede generatie en daarmee werd de BMW X5 aanzienlijk populairder. De BMW X5 met modeljaar 2011 haalde de topverkooplijsten wél (direct achter de BMW 3-Serie en de BMW 5-Serie).

De derde generatie in november 2013

In 2013 kwam BMW met de derde generatie van de BMW X5. Op een aantal veranderingen na (onder andere op het gebied van het motoraanbod) was het vooral een voortzetting van de X5-lijn. Opvallend was de toevoeging van de plug-in hybride (de xDrive40e) waarmee BMW de doelgroep voor de BMW X5 wilde vergroten. De BMW X5 xDrive40e heeft een 83 kW accu en laadt met 3,7 kW. Dat betekent dat u een type 2 (Mennekes) 16A laadkabel met 1 fase nodig heeft om dit model te laden.

In 2019 kwam vervolgens de vierde generatie van de BMW X5 op de markt, waarbij alle modellen voorzien werden van het xDrive vierwielaandrijvingsysteem. Ook werd er een PHEV aan deze generatie toegevoegd.

De BMW X5 M

Zoals we gewend zijn van BMW, is ook de BMW X5 voorzien van een high performance model; de BMW X5M. De meest recente uitvoering van dit model is de G05 X5 M. Een spectaculaire auto met een verbluffend promotiefilmpje, maar tegelijkertijd een auto die door de BMW X6 M Competition uit de strijd gedrukt zou worden.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van de BMW X5?

Heeft uw BMW X5 ruitschade aan de voorruit? Dan is er meestal geen reden voor paniek. Doorgaans kunt gewoon doorrijden met een ster of een barst in de voorruit. Er zijn twee gevallen waarbij voorruitschade afkeur bij de apk betekent. Het gaat hierbij om ruitschade in het zichtveld van de bestuurder, waarbij het minstens gaat om een ster met een diameter van 20 millimeter of een vertakte scheur.

Is de ruitschade minder groot of bevindt deze zich buiten het zichtveld van de bestuurder? Dan is er niets aan de hand. Wel is het verstandig om de ruitschade in de gaten te houden; een beschadigde ruit kan namelijk verder scheuren. Vooral wanneer er grote temperatuurverschillen zijn tussen binnen en buiten de auto. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u de verwarming vol op de voorruit zet tijdens een koude winterdag.

Wat kost een nieuwe voorruit voor de BMW X5?

Bij ons vindt u al nieuwe voorruiten voor de BMW X5 vanaf € 249. In het overzicht selecteert u eenvoudig de juiste voorruit, waarna u bepaalt of u ook voor bezorging en/of montage wilt kiezen.

Onze BMW-voorruiten zijn aanzienlijk goedkoper dan het autoglas bij uw BMW-dealer, ondanks dat de kwaliteit identiek is. Het grote verschil zit ‘m in het merklogo. De autoruiten bij uw BMW-dealer hebben een exclusief karakter omdat zij van een logo voorzien zijn. Onze ruiten hebben geen logo (omdat dit niets voor de ruit doet), waardoor wij onze autoruiten online veel goedkoper aan kunnen bieden.

Kan ik zelf mijn BMW X5 voorruit vervangen?

Wanneer u niet weet of u zelf de voorruit kunt vervangen van uw BMW X5, dan is de kans bijzonder groot dat dit een onverstandig idee is. Het vervangen van een voorruit is werk voor de specialist. Heeft u ervaring met het vervangen van voorruiten of heeft u bijvoorbeeld een garage? Dan kunt u de nieuwe voorruiten (en ander autoglas) ook bij ons bestellen zonder montage. U kunt het glas ook bij ons op komen halen om zo nog verder op de kosten te besparen.

Wanneer wilt u de voorruit laten vervangen van uw BMW X5?

Heeft u een BMW X5 met ruitschade en wilt u de voorruit laten vervangen? Onze gecertificeerde montagepartners vervangen autoruiten op locatie door heel Nederland en België, waarbij u hier zelf geen enkel omkijken naar heeft. Kunt u de juiste voorruit niet vinden voor uw BMW X5 of heeft u vragen over een van onze producten? Neem dan contact met ons op; we helpen u graag persoonlijk verder.