Zelf uw kapotte voorruit laten herstellen of uitbesteden?

Zelf uw kapotte voorruit laten herstellen of uitbesteden?

Geconfronteerd worden met een kapotte voorruit is zeer vervelend, niet in het minst omdat het meestal de duurste ruit betreft van een auto. De hogere kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een voorruit is te danken aan verschillende factoren. Uiteraard is er de niet onaanzienlijke oppervlakte van een voorruit, maar wat bovendien ook te denken van het feit dat ze is gemaakt van gelaagd glas in plaats van gehard glas? Het gelaagde glas zorgt er voor dat de voorruit bij schade niet zomaar uit elkaar zal spatten. Dit neemt niet weg dat ze bij ernstige schade wel nog steeds volledig verbrijzeld kan worden. In ieder geval, heeft u te maken met een kapotte voorruit en bent u daarvoor op zoek naar een efficiënte en als het even kan ook voordelige oplossing? In dat geval bent u bij ons ongetwijfeld aan het juiste adres!

Een voorruit van gelaagd glas

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is een voorruit van een auto altijd gemaakt van gelaagd glas. Het gaat hierbij om glas welke bestaat uit meerdere glaslagen waar tussenin een zogenaamde PVB-folie is aangebracht. Deze onzichtbare folie beschikt aan beide zijden over een klevende functie welke er voor zorgt dat het glas ook bij breuk goed bij elkaar kan worden gehouden. Omwille van deze reden zullen de glasscherven bij breuk dan ook nooit in het rond vliegen, maar blijft alles netjes bij elkaar. Een kapotte voorruit vervangen heeft de reputatie vrij duur te zijn omdat het bestaat uit gelaagd glas. Dit type glas is bijzonder sterk. Het feit dat ze tijdens het productieproces eerst snel wordt opgewarmd om vervolgens langzaam af te koelen draagt hier uiteraard eveneens haar steentje in bij.

Het ontstaan van een kapotte voorruit

Als het gelaagd glas waaruit een voorruit bestaat zo kwalitatief is, hoe komt het dan dat er toch zo vaak sprake is van een beschadigde of een kapotte voorruit? Zeer eenvoudig. We moeten er rekening mee houden dat de voorruit helemaal vooraan in de auto is gelegen. Daar komt bij dat ze over een niet onaanzienlijke oppervlakte beschikt waardoor de kans bijvoorbeeld zeer groot is dat er al eens een bepaald projectiel tegenaan vliegt. Het kan hierbij gaan om een vogel of een zwaan, maar ook om een op het eerste zicht onschuldig steentje. Schade aan de voorruit hoeft niet meteen zeer ernstig te zijn. Bij een sterretje is er bijvoorbeeld niet echt sprake van een kapotte voorruit, maar gewoon van een beschadigd exemplaar. Een sterretje kan dan ook vrij eenvoudig worden verholpen zonder dat de volledige voorruit dient te worden vervangen.


Een goedkope voorruit, bestaat dat wel?

Alles wat we tot nu toe hebben gezegd over de voorruit wekt het vermoeden (of de bevestiging) dat een voorruit voor een auto kopen altijd gepaard gaat met een stevig prijskaartje. Dat is niet helemaal correct. Wanneer u op zoek bent naar een goedkope autoruit laten we u graag kennismaken met onze after market autoruiten. Een kapotte voorruit vervangen door middel van een after market exemplaar is bijzonder interessant, niet in het minst omdat u op deze manier bent verzekerd van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Een kapotte voorruit laten vervangen door een after market autoruit is financieel zo interessant omdat ze niet beschikt over een merklogo. Het ontbreken van dit logo zorgt er voor dat veel meer partijen de mogelijkheid hebben om ze te verkopen waardoor de kostprijs behoorlijk kan worden gedrukt. Dit zorgt er in de praktijk voor dat een kapotte voorruit laten vervangen door een nieuwe after market voorruit zelfs voordeliger is dan wanneer u zou kiezen voor een tweedehands origineel exemplaar met merklogo.

Geen sprake van kwaliteitsverlies

Een kapotte voorruit laten vervangen door een nieuwe after market voorruit lijkt dus bijzonder interessant, maar wordt ook dezelfde kwaliteit als bij een origineel exemplaar met merklogo gegarandeerd? Absoluut! Uw kapotte voorruit laten vervangen door een after market voorruit gebeurt steeds met de garantie van de best mogelijke kwaliteit. Dit kunnen we garanderen omdat:

  1. De fabriek waarin originele en after market voorruiten worden geproduceerd steeds dezelfde is.
  2. Er gebruik wordt gemaakt van dezelfde productielijn voor zowel after market als originele voorruiten.

Bovenstaande gecombineerd met de zeer interessante prijs van een after market voorruit zorgt er voor dat u op deze manier eigenlijk altijd bent verzekerd van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding voor wat het verhelpen van uw kapotte voorruit betreft.


Rijden met barst in voorruit? Geen goed idee!

Het herstellen van een kapotte voorruit wordt door veel mensen nog steeds op de lange baan geschoven. Dat is in de praktijk echter absoluut geen goed idee, in tegendeel. Rijden met barst in voorruit kan er namelijk voor zorgen dat u door middel van één enkele reflectie wordt verblind met alle gevolgen van dien. Bovendien is het zo dat, wanneer er sprake is van een barst in het gezichtsveld van de bestuurder, deze er voor kan zorgen dat de auto wordt afgekeurd voor APK met alle gevolgen van dien. Het zo spoedig mogelijk laten herstellen van een kapotte voorruit is dus eigenlijk in ieders belang.

Kapotte voorruit zelf vervangen

Lang niet iedereen zal voor het herstellen van zijn of haar kapotte voorruit een beroep doen op een expert. Hobbyisten, maar ook garagehouders beschikken bijvoorbeeld doorgaans over de mogelijkheid om dit zelf te doen. Een kapotte voorruit zelf vervangen betekent wel dat u een nieuwe voorruit los zult moeten kunnen kopen en net hier loopt men vaak tegen een probleem aan. Het merendeel van onze concurrenten kiezen er namelijk voor om uitsluitend autoruiten te verkopen wanneer zij ook de montage voor hun rekening mogen nemen. Dat geldt niet bij ons. Wanneer u op zoek bent naar een uitstekende nieuwe voorruit auto met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding om uw kapotte voorruit te vervangen bent u dan ook bij ons zeker aan het juiste adres! Aan bedrijven uit de Europese Unie, maar buiten Nederland leveren wij bovendien intracommunautair wat er voor zorgt dat er geen BTW moet worden betaald. Uw kapotte voorruit vervangen wordt op deze manier nog voordeliger!