Wat zijn de kosten voor achterruit vervangen?

Wat zijn de kosten voor achterruit vervangen?

Als u in het bezit bent van een auto dan kan het helaas voorkomen dat door een ongeluk of bijvoorbeeld vandalisme de achterruit vervangen nodig is. De hoge kosten voor een achterruit vervangen die u bij een merkdealer zult aantreffen kunnen u doen schrikken. Het is echter ook mogelijk om flink minder te betalen en de kosten voor een achterruit vervangen laag te houden. Door bij ons te bestellen weet u zeker dat u dit een flinke besparing oplevert. Hoe we de prijzen laag houden kunt u verderop in dit artikel lezen. Daarnaast gaan we in op de gevaren van het rijden zonder achterruit en de productiemethode die gebruikt wordt voor het maken van autoruiten.

Hoe worden autoruiten gemaakt?

In vrijwel alle auto’s zijn de voorruiten en achterruiten op een verschillende manier gemaakt en ze bestaan bovendien uit verschillende componenten. De kosten voor een achterruit vervangen zijn vaak anders dan voor een voorruit. Dit komt mede door de vele opties en extra’s die in veel voorruiten zitten. Denk hierbij aan:

  • Voorruit verwarming
  • Warmtewerende coating
  • Sensoren
  • Camera


Daarnaast zijn voorruiten opgebouwd uit drie lagen. Dit zijn twee lagen glas en één laag PVB-folie. De beide lagen glas worden snel verhit en vervolgens langzaam afgekoeld. Hierdoor is het glas zeer sterk en zal het bovendien niet in duizenden stukken breken bij een ongeluk of een andere harde impact op de autoruit. De PVB-folie zorgt daarnaast voor stevigheid en, omdat de klevende folie tussen de beide lagen glas komt, zorgt de folie ervoor dat het glas bij elkaar zal worden gehouden.

Zijruiten en achterruiten worden voor vrijwel alle auto’s op een andere manier gemaakt. Ze bestaan niet uit drie lagen, maar uit een enkele laag glas. Dit glas is zogenoemd gehard glas, ook wel veiligheidsglas genoemd. Dit maakt men door het glas snel te verhitten en snel te laten afkoelen, waardoor er spanning op de ruit komt te staan. Dit glas gebruikt men ook onder andere als plankjes in een koelkast. De achterruit en zijruiten van uw auto zijn door deze productiemethode zeer sterk, maar bij een harde impact zal gehard glas in duizenden stukken uiteenvallen.

Het in vele stukjes uiteenspatten van de autoruit is echter een stuk veiliger dan de grote scherven die bij een normaal stuk glas zullen ontstaan. De inzittenden van de auto zullen zich minder snel verwonden aan de kleine stukken glas. Vandaar de naam veiligheidsglas voor het soort glas waarvan de achterruit is gemaakt. Een nadeel van dit soort glas is dat een ongeluk, aanrijding of vandalisme ervoor zal zorgen dat direct de hele ruit ontbreekt. Dit kan vervelende gevolgen hebben.


Wanneer moet ik de achterruit van mijn auto vervangen?

De achterruit vervangen is direct aan te raden wanneer deze om wat voor reden dan ook ontbreekt. Er kan namelijk veel extra schade bijkomen aan uw auto wanneer u dit niet snel doet. Dit kan onder andere gaan om:

  • Regenschade aan het interieur
  • Regenschade aan de elektronica
  • Inbrekers die de auto binnen kunnen komen

De eenmalige kosten voor autoruit vervangen wegen zeker op tegen de potentiële extra schade die u op kunt lopen wanneer u dit niet snel doet. Zeker als u bij ons tegen de laagste kosten de ruitvervanging zelf doet of laat doen.

Naast het punt van extra schade is het ook aan te raden om de achterruit te vervangen omdat het comfort van de inzittenden sterk verminderd is. Bij het ontbreken van de achterruit zal er zeer veel lawaai te horen zijn als u toch de weg op gaat. Daarnaast kan regen de auto binnenkomen en zijn inzittenden niet veilig tegen zaken als steenslag. Het is daarom om meerdere redenen nodig om snel de achterruit te vervangen wanneer deze kapot is gegaan.


Hoe kunnen de prijzen hier zo laag zijn?

Vaak vragen mensen: ‘hoe duur is een autoruit vervangen?’. Daar is lastig een eenduidig antwoord op te geven. De prijs van een autoruit varieert behoorlijk per merk en model. Daarnaast zijn er de extra opties die een ruit duurder kunnen maken. In alle gevallen is het echter goed om te weten dat de kosten voor een achterruit vervangen bij ons aanzienlijk lager zijn dan bij een merkdealer.

Dit komt omdat u hier een after market autoruit kunt bestellen. Deze autoruiten worden in dezelfde fabriek gemaakt als de ruiten die u bij een merkdealer kunt laten plaatsen. Ze zijn dus van precies dezelfde hoge kwaliteit. Er is echter één verschil. Op de autoruiten die u via ons kunt kopen zit geen merklogo. Autoruiten met een merklogo mogen in eerste instantie namelijk alleen worden verkocht door een merkdealer. Hierdoor kunnen ze de prijs kunstmatig hoog houden en zijn de kosten voor een achterruit vervangen veel hoger. Door de vrijemarktwerking zijn de prijzen voor after market achterruiten aanzienlijk lager en dus veel voordeliger voor u.


Tegen lage kosten zelf de achterruit vervangen of toch uitbesteden

Bij vrijwel geen enkele andere autoglas expert is het mogelijk om de achterruit en bijbehorende producten te bestellen en deze vervolgens zelf te plaatsen. Bij ons kunt u, indien u de kennis in huis heeft om de autoruit te vervangen, dit wél doen. Bovendien zorgen wij altijd voor een snelle verzending en is het mogelijk om de autoruit op te halen bij één van onze afhaaladressen in het land.

Het is echter ook mogelijk om tegen lage kosten achterruit vervangen uit te laten voeren door één van onze FOCWA gecertificeerde partners. Zij komen graag op locatie uw achterruit vervangen. Dankzij hun expertise zal het nooit lang duren voordat u de weg weer op kunt met een complete en veilige auto. Betaal dus niet langer te veel voor nieuwe autoruiten, maar bestel vandaag nog tegen lage kosten de autoruit die u nodig heeft.