Tegen lage kosten voorruit laten vervangen

Tegen lage kosten voorruit laten vervangen

Indien u met uw auto een ongeluk heeft gehad of bijvoorbeeld het slachtoffer bent geworden van vandalisme, dan kan het nodig zijn om de voorruit te laten vervangen. Dit is uiteraard mogelijk bij een merkdealer, maar in dat geval zal de prijs voor u een stuk hoger uitvallen dan noodzakelijk is. Bij ons kunt u goedkoop de voorruit laten vervangen of dit zelf doen. De after market autoruiten die wij aanbieden zijn van exact dezelfde hoge kwaliteit, maar de prijs is vele malen lager. Wanneer u de voorruit moet vervangen en hoe het kan dat deze gaat barsten kunt u hier lezen. Daarnaast staat in dit artikel meer informatie over de mogelijkheden die wij u bieden. Betaal niet langer te veel bij een merkdealer of een andere aanbieder. Uw voorruit laten vervangen tegen lage kosten kan als u bij ons een bestelling plaatst.

Wanneer moet ik de voorruit laten vervangen?

De voorruit van een auto kan behoorlijk wat incasseren. Toch kan het voorkomen dat er op een gegeven moment een sterretje of een barst in de autoruit komt. Een sterretje kan onder meer ontstaan door steenslag. Auto’s die voor u rijden op de weg zorgen soms voor opspattende steentjes die op uw voorruit terecht komen. Het sterretje dat hierdoor ontstaat kan uitgroeien tot een barst. Het is ook mogelijk dat u direct een barst in de voorruit krijgt. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Een botsing
  • Een aanrijding met een dier
  • Vandalisme

Met een zogenoemde enkelvoudige barst in de voorruit die niet in het zicht van de bestuurder zit kunt u gerust nog een tijdje doorrijden. Het is niet verplicht om dan direct de voorruit te laten vervangen. Gaat het echter om een barst met vertakkingen, oftewel een meervoudige barst, of een barst die in het zicht van de bestuurder zit dan is de voorruit laten vervangen snel nodig. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste kan de barst zorgen voor slecht zicht, ook omdat zonlicht en straatverlichting of licht van tegenliggers in de barst kan weerspiegelen en zo voor verblinding kan zorgen.

Ten tweede heeft een voorruit met een barst een verminderde sterkte en stijfheid. Bij een eventueel ongeluk zal de voorruit geen optimale bescherming bieden aan de inzittenden. Het is belangrijk om zo veilig mogelijk met uw auto de weg op te gaan en daarom is de voorruit laten vervangen in een dergelijke situatie belangrijk om snel te doen.


Hoe kan het dat de voorruit barst?

De meeste auto’s hebben zijruiten en een achterruit van gehard glas. Gehard glas is gemaakt van één laag glas en is snel verhit en snel afgekoeld. Hierdoor zijn deze autoruiten erg sterk, maar zullen ze bij een impact verbrijzelen in duizenden stukken. Er is gekozen om dit glas te gebruiken in auto’s omdat het minder snel voor letsel zal zorgen dan normaal glas. De kleine stukken glas zijn minder gevaarlijk dan grote scherven zouden zijn. Bovendien blijven er geen scherpe stukken glas zitten bij een botsing of andersoortig ongeval.

De voorruit van een auto is echter gemaakt van gelaagd glas. De voorruit bestaat uit drie lagen. Dit zijn twee lagen glas met daartussen een laag PVB-folie. Deze twee lagen glas worden snel verhit maar langzaam afgekoeld. Daarna plaatst men tussen de twee lagen een stevig  en klevend folie. Hierdoor ontstaat een autoruit die niet alleen zeer sterk is, maar ook nog eens bij elkaar zal worden gehouden bij een eventueel ongeluk. Waar een achter- of zijruit zou gaan breken, zal de voorruit gaan barsten. Hierdoor zijn de inzittenden nog veiliger in het geval van een ongeluk.

Hoe kan het dat de kosten om de voorruit te laten vervangen zo laag zijn?

Een voorruit met een merklogo mag alleen worden verkocht door erkende merkdealers. Vanwege deze regels hebben merkdealers een monopolie positie als het gaat om voorruiten met merklogo. De prijs is daardoor hoger, want er zijn geen andere bedrijven waar de merkdealers mee hoeven te concurreren.

De autoruiten uit ons assortiment zijn speciaal gemaakt voor de after market. Deze autoruiten komen uit exact dezelfde fabriek als de autoruiten met merklogo. Op after market autoruiten zit echter geen merklogo en daarom mogen ook niet-merkdealers ze verkopen. De prijs is door de vrijemarktwerking aanzienlijk lager en daarom is het voor u vele malen voordeliger om de voorruit te laten vervangen bij ons.

Indien u zich afvraagt: ‘Wat kost autoruit vervangen?’ dan is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt onder andere van het merk en het model auto af. Daarnaast zijn er veel verschillende opties die voorruiten wel of niet kunnen hebben. Denk hierbij aan ruitverwarming, een speciale warmtewerende coating of een regensensor. In alle gevallen gaat echter op dat de nieuwe voorruit kosten bij ons aanzienlijk lager zijn dan bij merkdealers en andere aanbieders van after market voorruiten.


Zelf aan de slag of de voorruit laten vervangen

Bij vrijwel alle andere aanbieders van voorruiten is het niet mogelijk om deze te bestellen en zelf te plaatsen. Dit kan bij ons wél. Als u het antwoord weet op de vraag ‘hoe moet je een autoruit vervangen?’ dan kunt u ervoor kiezen om de voorruit en andere benodigde producten zoals rubbers, lijsten en autoruitenkit hier te bestellen en zelf te plaatsen. De producten sturen wij naar u op of u kunt ze ophalen bij één van onze servicepunten in Nederland. Het is eveneens mogelijk om vanuit het buitenland onze producten te bestellen en te laten bezorgen. De gunstige BTW-tarieven zorgen er in dat geval voor dat dit een zeer voordelige optie is.

Indien u niet de kennis in huis heeft om zelf de voorruit te vervangen dan kunt u dit uiteraard laten doen. Onze FOCWA-gecertificeerde partners komen graag op locatie de voorruit vervangen. Ook in dit geval zijn de prijzen stukken lager dan u bij andere aanbieders kwijt zou zijn. Om snel weer veilig de weg op te kunnen is de voorruit laten vervangen door onze partners bovendien een zeer gemakkelijke optie. Kies de voorruit die u nodig heeft, spreek een datum en locatie af en onze partners komen met enthousiasme bij u langs. Met 4 jaar garantie bent u verzekerd van vakmanschap voor de beste prijs.