Een kapotte of verbrijzelde auto voorruit, wat nu?

Een kapotte of verbrijzelde auto voorruit, wat nu?

Een auto voorruit is misschien wel één van de meest vatbare onderdelen van een auto wanneer het op schade aankomt. Dit is eigenlijk niet zo verwonderlijk, want de voorruit neemt een behoorlijke oppervlakte in beslag. Daarnaast is ze ook nog eens aan de voorkant van het voertuig gelegen waardoor ze niet zelden de impact van bijvoorbeeld opspattende steentjes of andere zaken opvangt. Geconfronteerd worden met een barst in uw auto voorruit is altijd vervelend, niet in het minst wanneer de schade in het gezichtsveld van u als bestuurder is gelegen. Heeft u ook te maken met dergelijke schade en bent u daarvoor op zoek naar een kwalitatieve, efficiënte en bovendien ook voordelige oplossing? In dat geval bent u bij ons zonder enige twijfel aan het juiste adres!

Welk glas wordt er gebruikt in een auto voorruit?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het type glas waar gebruik van wordt gemaakt in de voorruit van een auto. Het betreft hier in tegenstelling tot bij de zij- en achterruiten geen gehard glas, maar wel gelaagd glas. Dit gelaagd glas beschikt over een betere kwaliteit en is veiliger. Dit heeft alles te maken met het feit dat het niet uit één, maar uit meerdere glaslagen is opgebouwd. Bovendien is er tussen deze glaslagen sprake van een onzichtbare PVB-folie. Het betreft hier niet zomaar een folie, maar wel een speciaal exemplaar welke aan beide zijden over een klevende functie beschikt. Deze functie moet het mogelijk maken om het glas zelfs bij een breuk goed bij elkaar te houden. Hierdoor wordt voorkomen dat de scherpe stukken glas zomaar in het rond vliegen en de inzittenden van het voertuig verwonden.

Hoe ontstaat schade aan een auto voorruit?

Wanneer we kijken naar het ontstaan van schade aan een voorruit auto zien we dat meerdere oorzaken er van aan de basis kunnen liggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er door een opspattend steentje een barst opduikt in de voorruit van uw auto, maar ook een vogel die er tegenaan vliegt kan behoorlijk veel schade veroorzaken. Dan hebben we het bovendien nog niet eens gehad over een daad van vandalisme en wat ook te denken van een ongeval waar andere voertuigen of weggebruikers bij betrokken zijn? Eén ding staat in ieder geval vast, een auto voorruit is bijzonder vatbaar voor allerhande schade. Gelukkig bestaat tegenwoordig wel de mogelijkheid om u daartegen te verzekeren.


Auto voorruit schade laten verzekeren

Het niet onaanzienlijke risico van schade aan een auto voorruit zorgt er voor dat veel mensen er voor kiezen om zich hier tegen te laten verzekeren. Dat kan op twee verschillende manieren, namelijk:

  • Door het afsluiten van een WA+ verzekering
  • Door het afsluiten van een all risk autoverzekering

Wanneer u er voor heeft gekozen om één van deze beide autoverzekeringen af te sluiten wordt het overgrote merendeel van de kostprijs van een nieuwe auto voorruit ingedekt. U dient er echter wel steeds nog rekening mee te houden dat er zoiets bestaat als een eigen risico. Dit betekent niet dat een voorruit vervangen zonder eigen risico niet tot de mogelijkheden behoort, in tegendeel. Wanneer uw verzekeraar u doorstuurt naar een FOCWA-gecertificeerde partner zult u kunnen vaststellen dat deze u perfect verder kan helpen terwijl u ook nog eens kunt rekenen op een extra financieel voordeel.

Eigen risico kwijtschelden bij schade aan auto voorruit tot 150 euro

Indien u voor het vervangen van uw beschadigde auto voorruit een beroep doet op één van onze FOCWA-gecertificeerde partners zult u merken dat u niet alleen op een uitstekende service kunt rekenen, daarnaast wordt u ook nog eens voorzien van een extra interessant, financieel voordeel. Dit financieel voordeel houdt in dat het eigen risico tot een bedrag van 150 euro zal worden kwijtgscholden. Op deze manier is het professioneel laten vervangen van uw kapotte auto voorruit voor u helemaal gratis!


Zelf uw kapotte voorruit vervangen? Het kan!

Wanneer u er niet voor heeft gekozen om een WA+ verzekering of een all risk autoverzekering af te sluiten zult u uiteraard geen aanspraak kunnen maken op een terugbetaling van de schade aan uw auto voorruit. In dat geval is de kans groot dat u naar andere mogelijkheden zoekt om te besparen. Als hobbyist of als eigenaar van een garage zou u er dan voor kunnen kiezen om het vervangen van uw beschadigde voorruit zelf te doen. Dat is uiteraard mogelijk, dan moet u wel een losse, nieuwe voorruit kunnen kopen. Dat is bij het merendeel van onze concurrenten helemaal niet mogelijk, maar bij ons wel. Wij maken het voor onze klanten dan ook mogelijk om een zeer kwalitatieve after market voorruit te kopen tegen een scherpe prijs. Zo heeft ook u de mogelijkheid om de schade aan uw auto voorruit op financieel interessante wijze te verhelpen.

Een after market voorruit? Bijzonder interessant!

Tot slot, de nieuwe voorruiten die wij aan onze klanten aanbieden zijn zogenaamde after market voorruiten. Het betreft hier een auto voorruit welke niet is voorzien van een merklogo, maar wel over precies dezelfde kwaliteit beschikt als een origineel exemplaar. De voorruit vervangen kostprijs kan door te kiezen voor een after market uitvoering echter zeer sterk worden ingeperkt. Dit heeft alles te maken met het feit dat een originele voorruit in eerste instantie enkel en alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Dat geldt niet voor after market exemplaren. Wilt u dus met andere woorden veel geld kunnen besparen op het vervangen van uw beschadigde auto voorruit zonder dat u daarvoor moet inleveren op vlak van kwaliteit? Dan is het absoluut de moeite waard om over te gaan tot het kopen van één van onze after market autoruiten!