Barst in voorruit

Barst in voorruit, een groter probleem dan u denkt

Veel mensen krijgen te maken met een barst in de voorruit van hun auto. Een barst in voorruit is uiteraard zeer vervelend, maar lijkt tegelijkertijd ook vrij onschuldig te zijn. Het spreekt immers voor zich dat het nog altijd beter is om een barst in uw voorruit te hebben dan dat deze in ontelbare stukken uit elkaar spat bij schade. Toch is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat ook een barst in voorruit heel wat vervelende gevolgen kan hebben. In bepaalde gevallen is het zelfs zomaar mogelijk dat uwauto omwille van deze reden wordt afgekeurd voor APK. Wilt u dit koste wat het kost voorkomen? Dan hebben wij van Autoglas Concurrent voor u de perfecte oplossing in huis!

Waar bevindt de barst in voorruit zich?

Hoe komt het dat er alleen maar in het geval van een voorruit sprake is van een barst terwijl de andere autoruiten die deel uitmaken van uw voertuig bij schade in ontelbare stukken uit elkaar spatten? Zeer eenvoudig. Enkele luxe automerken daar gelaten is het namelijk zo dat uitsluitend een voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas. Het betreft hier glas bestaande uit twee glaslagen waar tussenin een zogenaamde laag PVB folie is terug te vinden. Deze onzichtbare folie zorgt er voor dat het glas bij breuk niet in ontelbare stukken uit elkaar zal spatten. Het glas blijft dan weliswaar versplinterd aan elkaar vast hangen. Het gevolg is dat er een sterretje ontstaat. In het merendeel van de gevallen wordt deze veroorzaakt door steenslag, een bekend fenomeen waar u als bestuurder van een auto eigenlijk niets tegen kunt doen.

De plaats van barst in voorruit

De risico's die gepaard gaan met het sterretje in uw voorruit is vooral afhankelijk van de plaats waar deze zich bevindt. Het spreekt immers voor zich dat een sterretje in één van de uithoeken van uw voorruit vervelend is, maar geen direct risico met zich meebrengt voor wat het zicht op de weg betreft. Dat geldt uiteraard wel wanneer het sterretje in uw gezichtsveld is terug te vinden. Eén enkele zonnestraal kan er dan bovendien reeds voor zorgen dat u wordt verblind waardoor u in een gevaarlijke situatie terecht kunt komen. Het aanwezig zijn van een sterretje in het gezichtsveld van de bestuurder brengt dan ook de nodige risico's met zich mee voor iedereen die in de auto in kwestie zit.

Kan barst in voorruit zorgen voor afkeuring voor APK?

Het is een groot misverstand dat een beschadigde voorruit altijd direct zorgt voor een afkeuring voor APK. Er wordt tijdens de controle namelijk altijd gekeken naar de plaats waar de schade zich voordoet. Is deze terug te vinden in het gezichtsveld van de bestuurder waardoor hij geen optimaal zicht meer heeft op de weg? In dat geval zal de auto inderdaad worden afgekeurd voor APK. Is de schade in één van de uithoeken van de autoruit terug te vinden, dan vormt dit doorgaans niet zo'n probleem en hoeft u geen afkeuring te vrezen.

Een barst in voorruit oplossen

Heeft u te maken met een barst in voorruit van uw auto en wilt u deze schade graag laten verhelpen? In dat geval zult u er waarschijnlijk voor willen kiezen om een nieuwe autoruit te kopen. Dit is perfect mogelijk, alleen zult u er op dit vlak rekening mee moeten houden dat er een structureel prijsverschil bestaat tussen een originele autoruit en een exemplaar welke is bestemd voor de after market. Een originele autoruit is immers voorzien van een merklogo en deze zorgt er voor dat u voor een autoruit als deze altijd heel wat meer zult betalen. Wilt u er zeker van zijn dat u een nieuwe voorruit kunt bestellen tegen de best mogelijke prijs? Dan is kiezen voor een after market voorruit welke u kunt aanschaffen hier bij Autoglas Concurrent een behoorlijk stuk interessanter te noemen.

Geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen

De after market voorruiten mogen dan niet voorzien zijn van een merklogo, dit neemt niet weg dat ze over precies dezelfde kwaliteit beschikken als het geval is bij originele autoruiten. De voorruiten die wij van Autoglas Concurrent verkopen worden dan ook steeds geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen. Dit zorgt er voor dat u altijd kunt rekenen op de meest optimale kwaliteit voor wat uw gloednieuwe voorruit betreft.

Barst in voorruit laten herstellen door een echte expert

Indien u voor het laten vervangen van de voorruit van uw auto een beroep doet op de mogelijkheden die wij van Autoglas Concurrent te bieden hebben wordt uw beschadigde voorruit steevast vervangen door een FOCWA-gecertificeerde partner. Dit zorgt er voor dat u steevast bent verzekerd van de best mogelijke service en kwaliteit. Bovendien hoeft het vervangen van een beschadigde voorruit bij ons ook helemaal niet lang te duren waardoor u in geen tijd terug de weg op kunt met uw auto. Het mag dan ook duidelijk zijn, heeft u eveneens te maken met een barst in voorruit van uw auto? Zoek dan niet verder en ervaar de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die wij van Autoglas Concurrent u kunnen aanbieden!
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie