Achterruit vervangen kosten

Hoeveel bedragen de achterruit vervangen kosten?

De achterruit vervangen kosten die in rekening worden gebracht zijn sterk onderhevig aan meerdere factoren. Vroeger was elke achterruit in principe hetzelfde, maar tegenwoordig is dat absoluut niet langer het geval. Wist u bijvoorbeeld dat een achterruit vandaag de dag zeer geavanceerd kan zijn? Niet alleen is achterruitverwarming tegenwoordig vrij standaard geworden, bovendien kan deze ruit ook zijn voorzien van een GPS en / of een antenne voor radio of televisie. Het spreekt voor zich dat deze speciale snufjes er voor kunnen zorgen dat de kosten voor het vervangen van een beschadigde achterruit hoger kunnen uitvallen. Met welke kosten u op dit vlak precies rekening dient te houden en hoe u het prijskaartje zo beperkt mogelijk kunt houden vertellen we u graag op deze pagina!

Achterruit vervangen kosten afhankelijk van type achterruit

Om een goed zicht te krijgen op de specifieke kosten die zijn verbonden aan een achterruit vervangen is het uiteraard belangrijk om eerst te kijken naar het type achterruit waarover u beschikt. Verwarming in de achterruit is tegenwoordig vrij standaard, maar dat geldt nog niet voor de aanwezigheid van bijvoorbeeld een GPS of een antenne. Dergelijke achterruiten kunnen dan ook een stuk duurder uitvallen. De achterruit vervangen kosten liggen echter pas echt structureel hoger op het ogenblik dat er sprake is van een warmtewerende coating. Een dergelijke coating treffen we aan op de achterruiten van auto's uit het hoogste segment. Denk hierbij niet alleen aan de Mercedes S-klasse, maar ook aan de Audi A8. De coating is vrij herkenbaar door haar paarse of blauwpaarse gloed.

Waarom is een kapotte achterruit vervangen belangrijk?

Op het ogenblik dat er sprake is van een kapotte achterruit vrezen automobilisten dat ze rekening zullen moeten houden met behoorlijk pittige herstelkosten. De vermoedelijk hoge achterruit vervangen kosten zorgen er dan ook voor dat men deze herstelling nog wel eens op de lange baan wil gaan schuiven. Dat is echter niet de beste keuze die u kunt maken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht brengt een kapotte achterruit namelijk zeer veel risico's met zich mee. We hebben er alvast enkele voor u op een rijtje gezet.

  • Een kapotte achterruit kan er voor zorgen dat er bij regenweer water in de auto terechtkomt. Dit kan niet alleen als gevolg hebben dat de zetels beschimmelen, daarnaast kan ook de elektronica worden beschadigd. Het laten herstellen van de elektronica van uw auto is altijd vrij duur. Voorkomen is op dit vlak dan ook zeker beter dan genezen.
  • Een kapotte achterruit brengt altijd een zeker veiligheidsrisico met zich mee. Niet alleen kunnen er zomaar objecten binnen in de auto vliegen tijdens het rijden, daarnaast kunnen dieven zich hierdoor eenvoudig toegang tot het voertuig verstrekken.
  • Rijden met een kapotte achterruit is alles behalve comfortabel. Tijdens de wintermaanden zal de ijzige wind er dan ook voor zorgen dat het rijcomfort op zeer negatieve wijze wordt beïnvloed.

Hoe de achterruit vervangen kosten drukken?

Een auto achterruit vervangen heeft zoals reeds aangegeven vaak de reputatie erg duur te zijn. Deze vrees is op zich echter nergens voor nodig. Belangrijk is vooral dat u er zich bewust van bent dat de achterruit vervangen kosten altijd aanzienlijk worden beïnvloed door het type van achterruit waarvoor wordt gekozen. Op dit vlak onderscheiden we dan ook twee verschillende mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om een after market achterruit te kopen, maar behoort ook een origineel exemplaar tot de mogelijkheden. Een originele achterruit kopen is voor veel mensen het eerste waar ze aan denken, maar ze staan er niet bij stil dat deze is voorzien van een merklogo waardoor ze in eerste instantie uitsluitend door erkende merkdealers kan worden verkocht. Dit zorgt voor een structureel verschil in de kostprijs die wordt aangerekend.

Desondanks hoeven de achterruit vervangen kosten helemaal niet zo hoog uit te vallen als bovenstaande laat vermoeden. Er bestaat immers een financieel zeer interessant alternatief voor een originele achterruit. Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van een after market achterruit? Een dergelijke achterruit wordt gemaakt in dezelfde fabriek en maakt deel uit van dezelfde productielijn als de originele exemplaren, maar heeft geen merklogo. Hierdoor kan ze door veel meer partijen worden verkocht en dat geeft een positieve invloed op de kostprijs. Door het aanschaffen van een after market achterruit kunnen de achterruit vervangen kosten dus aanzienlijk worden gedrukt en dat zonder dat u moet inleveren op vlak van kwaliteit. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

Goedkoop autoruit vervangen zonder verzekering

Het drukken van de achterruit vervangen kosten is voor veel mensen een absolute noodzaak omdat ze niet over een WA+ of een all risk autoverzekering beschikken. In deze situatie zult u namelijk volledig zelf voor de gemaakte kosten moeten opdraaien. Gelukkig is het door het aanschaffen van een after market achterruit perfect mogelijk om de verschuldigde kosten te drukken. Bovendien hoeft u ook nog eens geen kwaliteitsverlies te vrezen waardoor u over de hele lijn kunt rekenen op de meest optimale oplossing voor uw situatie. Ook uw beschadigde autoruit vervangen zonder verzekering? In dat geval helpen wij u graag met het aanbieden van de scherpst mogelijke prijs!
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie